Sport 5 Mai 2009 23:52
Finantatorul Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, a declarat luni, agentiei NewsIn, ca neregulile pe care Comisia de Licentiere le-a descoperit in dosarul pentru sezonul 2009-2010 pot duce la retrogradarea echipei in Liga a II-a.
"M-au vanat si in Craiova, au incercat sa-mi stopeze afacerile. Sunt o victima si m-am luptat cu ei. Nu pozez asa pentru a obtine sprijinul mass-media, ci pentru ca eu chiar sunt o victima. In opinia celor de la Comisia de Licentiere, Universitatea Craiova e ca si retrogradata. Asta este, o sa mergem in Liga a II-a, oricum jucatorii nu pleaca, echipa va ramane intacta, iar eu nu voi pleca niciodata de la echipa asta. Daca ei cred ca eu voi pleca de la echipa, inseamna ca nu ma cunosc. Suntem pregatiti de orice", a spus Adrian Mititelu.

Presedintele alb-albastrilor considera ca tot ceea ce se intampla face parte dintr-o conspiratie impotriva echipei sale: "Duru are butoane pe spate si cand e apasat pe butoane, face ce i se spune. Totul este bine regizat, jur pe viata mea ca nu am nicio datorie. Din 28 februarie, clubul nu mai are nicio datorie. E o facatura ordinara si premeditata, un plan pus la punct pentru indepartarea mea de la echipa. Daca nu aveam dreptate, lasam ciocu' mic si nu faceam scandal, nu ma luam de Mircea Sandu. Cei de la Comisia de Licentiere interpreteaza abuziv si neprofesionist o anumita chestiune din dosar, m-au vanat pentru acea interpretare", citeaza NewsIn.

Directorul de Licentiere, Viorel Duru, a comentat, la randul sau, probleme aparute in dosarul de licentiere al Universitatii Craiova pentru sezonul 2009-2010: "E un proces in desfasurare, Comisia de Licentiere - in prima instanta s-a intrunit azi, a analizat cateva dosare, printre care si cel al Craiovei. Eu nu stiu sa fie vorba de datorii in dosarul Universitatii Craiova, dar daca existau, ele trebuiau platite pana la 31 martie, asa cum spune regulamentul. In cazul Craiovei, exista plata pur si simplu, s-au stins datoriile in diferite situatii, care nu pot sa fie conforme cu manualul de licentiere. Nu asta e principala hiba a Craiovei, sunt mai multe aspecte, sunt documente neconforme cu manualul de licentiere, dar si la criteriul sportiv".

Oficialul a precizat ca membrii CEx al FRF sunt cei care vor stabili echipele care vor participa in sezonul 2009-2010: "Nu pot sa comentez sansele Universitatii Craiova de a fi retrogradata. Neacordarea licentei nu conduce neaparat la retrogradarea echipei. S-ar putea sa fie o situatie in care unul sau mai multe cluburi sa fie admise in competitie, chiar daca nu obtin licenta. E posibil si asta, in ROAF se vorbeste de vacantarea locului. Problema Universitatii Craiova o reprezinta momentul in care obligatiile au fost achitate, nu e vorba de sume aici, ci de modul in care a fost gestionata problema acestor datorii".

In incheiere, Viorel Duru a detaliat si modul in care oficialii Universitatii Craiova pot ataca o eventuala decizie de retrogradare a echipei lor: "Comisia de Licentiere va lua o decizie la 15 mai, iar cluburile care sunt nemultumite de decizii se pot adresa in termen de 10 zile Comisiei de Apel a sistemului de licentiere. Comisia de Apel va judeca intre 26-31 mai, cand se va comunica decizia finala, definitiva si obligatorie, iar atunci vor fi anuntate si motivele care au dus la neacordarea licentelor. Pana la sfarsitul lunii mai pot fi rasturnari de situatie, in sensul ca unele cluburi pot prezenta documente din care sa reiasa o alta situatie fata de cea care este cunoscuta in momentul de fata".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.