Capitanul echipei campioane nu va mai fi convocat la echipa reprezentativa atit timp cit selectioner va fi Victor Piturca. Antrenorul nu l-a putut ierta pe fundas pentru faptul ca a fugit din cantonamentul nationalei.

Vacanta fotbalistica nu se anunta nici pe departe linistita. Inca de la inceputul ei selectionerul Victor Piturca a tinut sa lamureasca lucrurile neclare din jurul nationalei, iar masurile pe care le-a luat vor stirni multe patimi in saptaminile urmatoare. Aspectul cel mai mediatizat, dupa faptul ca nationala a pierdut orice sansa de a fi prezenta la turneul final al CM 2006, a fost, in ultima vreme, parasirea de catre Mirel Radoi a cantonamentului echipei reprezentative inainte de jocul cu Olanda.

Exceptia Maradona

Cazul fundasului de la Steaua a intrat in atentia Comisiei de Disciplina a FRF, care va sanctiona jucatorul, insa acesta a primit ieri marea pedeapsa, din partea antrenorului Piturca. "Nu stiu ce pedeapsa va primi Radoi din partea Comisiei de Disciplina, dar atit timp cit eu voi fi selectioner nu va mai fi convocat la echipa nationala. Stiu eu, poate daca va avea un parcurs fantastic in Liga Campionilor, daca va fi Maradona, va marca goluri, va juca formidabil, atunci poate voi fi obligat sa-l iert. Insa nici prestatia lui din ultimul timp n-a fost una pe placul meu", a spus Piturca, fost antrenor al Stelei si protector al capitanului "ros-albastrilor".

Selectionerul, tradat tocmai de copilul sau de suflet, a redat ieri cronologia evenimentelor ce au precedat iesirea din scena a lui Mirel Radoi. In rezumat, pe 2 iunie, in ziua plecarii spre Rotterdam, pentru meciul cu Olanda, Piturca l-a chemat pe jucator in camera, pentru o discutie. La o ora dupa aceea, fara a anunta pe nimeni, Radoi a parasit cantonamentul si nici in ziua de azi nu a vorbit cu antrenorul, macar pentru a-i da explicatii daca nu pentru a-si cere scuze. "In loc sa-i stea mintea la fotbal si sa se gindeasca la faptul ca este sportiv, probabil ca se crede altceva, la Steaua", banuieste Piturca, el adaugind ca nu s-a mai intilnit cu un asemenea caz in cariera de antrenor la nationala.

"Aceste generatii au alta viziune vizavi de viata", incearca Piturca sa explice anumite stari comportamentale ale celor pe care ii convoaca, el avind ca element de comparatie generatia lui Hagi si Gica Popescu, pe care a antrenat-o inainte de Euro 2000. "Excluderea din lot a lui Radoi poate avea influenta asupra lui Gigi", a admis Piturca, insa crede ca decizia de a parasi cantonamentul i-a apartinut in totalitate fotbalistului, el justificindu-si astfel presupunerile: "L-am sunat pe Gigi, iar el nu stia nimic de plecarea lui Radoi". Patronul FC Steaua a declarat ca nu este afectat de o eventuala sanctionare a fundasului Mirel Radoi legata de echipa nationala, insa, in cazul in care jucatorul va fi suspendat de la formatia de club, va intra in razboi cu FRF.

Piturca n-ar ajuta tineretul

In plan strict legat de jocul echipei nationale, in urmatoarele saptamini se va decide strategia privitoare la selectionatele de seniori si tineret. Piturca nu pare prea incintat sa lase jucatorii tineri la dispozitia lui Florin Marin, desi acestia au sanse de calificare la Campionatul European. "Ideea mea era sa aduc mai multi tineri in cele trei meciuri pe care le mai avem de disputat in grupa de calificare la CM", a subliniat Piturca ieri, de mai multe ori. Pe de alta parte, ambele meciuri pe care Romania le mai are de disputat acasa, cu Andorra si Cehia, se vor disputa la Constanta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.