"Gheata de Aur" din 1986 si-a negociat aseara contractul si ar urma sa semneze astazi cu gruparea ros-albastra

Oleg Protasov (foto), fostul atacant al nationalei URSS, va fi numit astazi antrenor principal al FC Steaua, sustin surse apropiate conducerii din Ghencea. Protasov, care a mai antrenat pe Olympiakos Pireu (Grecia, a luat titlul in 2003) si pe AEL Limassol (Cipru), urma sa-si negocieze contractul aseara si sa semneze astazi actele. Gigi Becali, patronul FC Steaua, anuntase inca de ieri dimineata ca in mod sigur viitorul antrenor al echipei din Ghencea va fi din strainatate. "Cu siguranta, noul antrenor va fi strain", a precizat Becali, fara a mentiona vreun nume. Patronul stelist a negociat pana acum cu Cosmin Olaroiu ("Poli" Timisoara), Gheorghe Hagi, Walter Zenga si Dan Petrescu (Sportul Studentesc), toti declinand ofertele, in timp ce Dorinel Munteanu a evitat sa dea un raspuns.

Alti doi antrenori doriti de Gigi Becali au semnat deja contracte, Ilie Dumitrescu la Akratitos si Basarab Panduru la FC Vaslui. De asemenea, surse apropiate patronului din Ghencea sustin ca Gigi Becali a fost gata sa-si calce pe mandrie si sa-i ofere lui Marius Lacatus postul de antrenor principal al FC Steaua, insa "Fiara" i-a dat de inteles, prin intermediul unor prieteni comuni, ca nu ar dori sa preia Steaua in acest moment. Daca si varianta cu Protasov va cadea, Gigi Becali are si o solutie de rezerva, si anume pastrarea lui Dumitru Dumitriu.

Altfel, Walter Zenga, fostul antrenor al Stelei, a precizat ca ar fi luat in calcul o revenire in Ghencea daca ar fi fost contactat de Gigi Becali inaintea lui Hagi si Dan Petrescu. "Daca Gigi ma chema pe mine primul, atunci cred ca as fi revenit", i-ar fi spus Zenga lui Massimo Perdazzini, fostul sau "secund" din Ghencea. Potrivit agentiei italiene "Sports", Zenga se afla in tratative cu Chievo Verona (locul 14 in serie A), dar a avut discutii si cu oficialii clubului din liga secunda engleza Derby County. Italianul a precizat ca va lua o hotarare la sfarsitul saptamanii. Zenga mai are oferte de la FC Parma, echipa aflata la baraj pentru mentinerea in Serie A, dar si de la Arezzo si Salernitana, grupari din Serie B.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.