Potrivit lui Nicolae Badea, impresarul a varsat deja prima transa de bani in contul noii societati pe actiuni „Nu ma duc la Dinamo! Scrieti numai minciuni!”.

Astfel vorbea impresarul Ioan Becali in urma cu o luna, cind "Evenimentul zilei" dadea in vileag manevrele prin care agentul FIFA intentiona, cu ajutorul prietenilor sai infiltrati deja in "Groapa", Gigi Netoiu si Cristi Borcea, sa preia haturile la FC Dinamo. Intre timp, "minciunile" publicate de ziarul nostru s-au adeverit: Ioan Becali a ajuns in conducerea clubului din Soseaua Stefan cel Mare, echipa al carei fan pretinde ca este din copilarie. De-a lungul timpului, procuratorul i-a jignit pe conducatorii de la Dinamo.

Presedintele Nicolae Badea a confirmat ieri oficial ca procuratorul a fost cooptat la Dinamo: "Ioan Becali este deja actionar la club. A varsat, inca de saptamina trecuta, prima transa de bani in cont, cumparind titluri de credit, care se vor transforma in actiuni". Interesant este faptul ca Ioan Becali a anuntat, in nenumarate rinduri, ca nu-si va investi banii in fotbal. Aducerea lui Ioan Becali la Dinamo va fi oficializata in urmatoarea sedinta, programata la inceputul saptaminii viitoare.

Dezmintirile

In numarul din 18 mai 2005, "Evenimentul zilei" publica un articol cu titlul: "Clanul Becali, la Dinamo". Ioan Becali a sarit imediat ca ars, negind cu vehementa varianta. In ajutorul celui care-si spune "Giovani" a intervenit fratele sau, Victor, de asemenea impresar. Este stiut faptul ca Victor este deja la Dinamo, in calitate de membru-fondator al gruparii din Soseaua Stefan cel Mare.

"Andone ramine"

Noua societate pe actiuni va incepe sa functioneze incepind cu 1 iulie. Clubul va fi reorganizat, urmind sa aiba cinci departamente. In afara lui Ioan Becali, la noua societate pe actiuni vor fi opt actionari. Fiecare dintre acestia este obligat sa contribuie la bugetul clubului cu suma de un milion de euro. Presedintele Consiliului Director va fi Nicolae Badea. Seful firmei "Computerland" va avea puteri sporite, detinind votul decisiv cind se vor lua in discutie problemele importante ale echipei. "Nu se pune problema schimbarii lui Ioan Andone. Va ramine antrenorul echipei!", a declarat ieri, sus si tare, Badea.

Procuroru’, la comanda

Sprijinit de Gigi Netoiu si de Cristi Borcea, impresarul Ioan Becali nu-l agreeaza pe Ioan Andone si intentioneaza sa propuna un alt antrenor la Dinamo. Preferatul procuratorului este Gica Hagi, dar sanse sa ajunga in "Groapa" au si Dan Petrescu, Ilie Dumitrescu sau Ioan Ovidiu Sabau. Fostul international Cornel Dinu nu va detine actiuni la noua societate si va continua sa functioneze ca administrator-delegat, fiind primul pe linie executiva. Nu este exclus ca Ioan Becali sa incerce sa devina, in timp, director executiv sau presedinte executiv, desi calitatea de actionar nu este compatibila cu o functie executiva.

Pe Badea l-a amenintat ca-l da afara!

Ioan Becali va convietui alaturi de persoane pe care le dispretuieste sincer. Despre Nicolae Badea, fostul bisnitar a spus ca este "un incapabil". "I-am spus lui Badea ca, daca vin la Dinamo, il dau afara. Ii dau pe toti afara, de la femeia de serviciu pina la Nicolae Badea. Badea este un om care nu stie fotbal, un incapabil, un ex-comunist", a tunat Becali in august 2003. "Nu m-au impresionat niciodata laudele adresate de Becali, asa ca nu ma preocupa nici criticile lui", i-a replicat atunci Badea. Ieri, omul de afaceri a refuzat sa comenteze venirea lui Ioan Becali.

Clinciuri cu Dinu

Cooptarea lui Becali la Dinamo ar putea genera o situatie delicata la nivelul relatiilor cu o parte dintre cei care fac deja parte din conducere.
O posibila sursa de tensiuni poate proveni din ciocnirea administratorului delegat Cornel Dinu - devenit numarul unu in schema executiva - cu impresarul. Este interesant de urmarit cum vor colabora cei doi, dupa ce, in urma cu trei ani, Becali l-a umilit pe Procuror, facindu-l cu ou si cu otet. In vara lui 2002, dupa ce Dinamo a cistigat campionatul, iar Netoiu a adus 14 jucatori de la Craiova, Cornel Dinu a stat pe banca la esecurile cu FC Bruges, din turul II preliminar al Ligii Campionilor (1-3 in deplasare si 0-1 acasa).

"Avem antrenor care stie sa vorbeasca, dar cind este vorba sa se duca la un meci al viitorului adversar, sa-l urmareasca pe viu, e mai greu... Trimite secunzii. N-am vazut pe banca tehnica pe nimeni! Am vazut doar trabucuri, tigari, tigarete si expresii gen "fi-ti-ar
ma-ta...". N-am observat ca vreo persoana sa ia notite", a comentat noul actionar de la Dinamo dupa esecul suferit de "ciini" in turul cu FC Bruges. Ulterior, Ioan Becali a plusat, amenintindu-l pe Dinu ca-l va scoate din fotbal daca indrazneste sa replice. Temator, Procuroru’ a refuzat replica, rezumindu-se la o defensiva neconvingatoare: "Fiecare trebuie sa se ocupe de problemele lui. Pentru mine, e trist sa observ ca prietenia noastra a fost inselata".

"Luciano Moggi al Romaniei"

Ambitiile lui Ioan Becali de a conduce un club de fotbal nu sint noi. Dupa ce afacerile cu vinzarea de fotbalisti si-au pierdut treptat din rentabilitate, o data cu reducerea fondului de "carne vie" pentru export, impresarul s-a reorientat catre functii executive la cluburi. "Lupul" a devenit stapin, mai intii, peste "stina" Rapidului, in iarna lui 2003. Numit de Copos presedinte in Giulesti, Becali si-a pus in practica imediat planurile. In prima clipa l-a dat afara pe Mircea Rednic, antrenorul care adusese titlul in sezonul precedent, iar in loc a fost adus Dan Petrescu.

Desi s-a visat "un Luciano Moggi al Romaniei", Becali a lasat mult de dorit la toate capitolele. Impresarul a preluat echipa de la Rednic pe locul trei, la trei puncte de lider si calificata in "sferturile" Cupei Romaniei. Cu el in fotoliul de presedinte, Rapid a avut un retur catastrofal (a terminat campionatul la 15 puncte de campioana), ratind toate obiectivele si raminind, dupa multi ani, in afara cupelor europene. Lamurit, George Copos l-a dat afara din Giulesti dupa doar sase luni. Acum a venit rindul dinamovistilor.
In ciuda insistentelor noastre, Ioan Becali n-a putut fi contactat ieri.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.