Sport 10 Aprilie 2009 14:15
Selectionerul nationalei Romaniei, Victor Piturca, a fost demis astazi, in urma sedintei Comitetului Executiv al FRF, a declarat presedintele LPF, Dumitru Dragomir, relateaza NewsIn

Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a declarat, joi, ca va discuta cu Victor Piturca rezilierea contractului de la echipa nationala si ii va propune acestuia suma de 250.000 de euro pentru incheierea intelegerii.

"Obiectivul nostru era calificarea la Campionatului Mondial din 2010, dar sansele noastre sunt aproape de 0. Ii voi propune lui Victor Piturca rezilierea contractului pentru o suma de 250.000 de euro. Oferta este rezonabila. As vrea sa ii multumesc in numele meu si al Federatiei Romane de Fotbal pentru munca depusa", a declarat Ionut Lupescu.

Victor Piturca a fost demis astazi de la echipa nationala, in urma sedintei Comitetului Executiv al FRF, din cauza faptului ca sansele de calificare la turneul final din 2010 sunt foarte mici. Victor Piturca avea contract cu FRF pana in anul 2010, iar clauza de reziliere a intelegerii este de circa 600.000 de euro.

Victor Piturca a fost numit la echipa nationala in locul lui Anghel Iordanescu, dupa ce nationala a remizat cu Armenia, scor 1-1, in preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2006 din Germania.

Tehnicianul a dus Romania la un turneu final de Campionat European dupa o pauza de peste 10 ani, iar tricolorii au mers la competitia din Austria si Elvetia, unde au cazut in grupa cu Italia, Franta si Olanda.

Romanii au inregistrat doua rezultate de egalite si o infrangere, dar nu au reusit sa treaca de faza grupelor.

De cand a fost numit in functie, selectionerul a condus nationala in 47 de jocuri amicale sau oficiale, in care tricolorii au inregistrat 28 de victorii, 7 rezultate de egalitate si 12 infrangeri, dintre care trei au fost obtinute in acest an, insa fara niciun rezultat pozitiv.

Nationala sta bine si la capitolul golaveraj, jucatorii antrenati de Piturca reusind sa marcheze 76 de goluri si sa primeasca 38.

In actuala campanie de calificare pentru Campionatul Mondial din Africa de Sud din 2010, tricolorii au avut un parcurs foarte slab si se afla pe locul 5 in grupa preliminara, cu doar 4 puncte dupa 5 meciuri disputate, sanse de a mai merge la turneul final fiind aproape nule.

Tricolorii au inregistrat pana acum o singura victorie (1-0 cu Insulele Feroe), un rezultat de egalitate (2-2 cu Franta) si 3 infrangeri (0-3 cu Lituania, 2-3 cu Serbia si 1-2 cu Austria).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.