Nouazeci de ciclisti trebuiau sa treaca ieri linia de start in traditionala competitie ciclista din Romania. Din pacate, bicicletele olandezilor s-au ratacit prin vama.

Crema rutierilor din sud-estul Europei, la care se adauga ciclisti din Olanda si Germania, a inceput de ieri cursa dupa tricourile colorate din Turul ciclist al Romaniei, ajuns la cea de-a 42-a editie. Prologul traditionalei competitii, care va avea loc in perioada 12-19 iunie, s-a desfasurat la Valenii de Munte, in timp ce ultima etapa se va incheia pe Bilea Tunel, dupa parcurgerea a 994 de kilometri.

Traseul a fost impartit de organizatori in 7 etape, cu 18 sprinturi intermediare si 20 de catarari (5 de categoria A si 15 de categoria B). Plutonul alergatorilor ar fi trebuit sa cuprinda 90 de rutieri, o participare-record pentru Mica Bucla, cu echipe din Olanda, Germania - 2, Turcia - 2, Bulgaria - 2, Ucraina, Republica Moldova, si Romania - cu echipa nationala si alte cinci formatii: Dinamo, o echipa combinata din rutieri de la Dinamo si Clubul Ciclist Napoca, Intersport Miercurea- Ciuc, Delma Medgidia, Mazicon Bucuresti. Din pacate, Olanda a ramas cu un singur participant, din cauza problemelor din vama. Echipa Romaniei, coordonata de Constantin Ciocan, va fi alcatuita din Pavel Lupas, Sorin Gabriel Pop, Marian Frunzeanu, Alexandru Ciocan, Cosmin Bidilici si Nae Nicusor Titel.

Casca obligatorie

Conform regulamentului, toti ciclistii vor trebui sa poarte casca de protectie din material dur pe tot parcursul competitiei si sa nu incalce regulile de circulatie pe drumurile publice. De asemenea, rutierii vor respecta regulamentul international, astfel ca vor fi sanctionati daca vor fi prinsi in plasa autovehiculelor•sau vor impiedica adversarii sa inainteze. Primii trei alergatori care trec linia de sosire in etapa vor fi prezenti la ceremonia protocolara, in caz de neprezentare fiind anulate premiile.

Contestatiile costa 100.000 de lei

In caz de utilizare a pelerinei de ploaie, aceasta va fi obligatoriu transparenta. Organizatorii vor face controale antidoping pentru cistigatorii de etapa, purtatorul tricoului galben si alti rutieri alesi prin tragere la sorti. Daca alergatorul refuza controlul antidoping, acesta se va considera utilizator de substante dopante si va fi automat descalificat, scos din clasamentul general si i se va face raport catre U.C.I.

Toate reclamatiile sau contestatiile privind in mod strict faptele din cursa trebuie sa fie examinate de catre juriul desemnat. Nici o reclamatie nu va fi examinata daca nu este prezentata in scris si insotita de plata sumei de 100.000 lei. Aceasta cautiune poate fi restituita daca reclamatia este fondata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.