Nationala de handbal masculin a Romaniei a reusit, ieri, in Sala Polivalenta din Capitala, sa invinga, cu scorul de 26-25 (12-12), Serbia-Muntenegru, in meciul tur din barajul play-off-ului pentru calificarea la Campionatul European de anul viitor. Peste 5.000 de spectatori au venit sa-i sustina pe "tricolori" intr-o misiune care parea imposibila. Sarbii au aratat ca sunt o mare echipa, ei conducand ostilitatile mai mereu, dar trupa pregatita de Petre Ivanescu si Lucian Rasnita a avut totdeauna puterea sa revina. Dupa o prima repriza echilibrata, cand romanii au venit de fiecare data din urma, sarbii au luat meciul pe cont propriu, la inceputul partii secunde a meciului, majorand avantajul la 3, 5 si chiar 7 goluri in favoarea lor si lasand impresia ca diferenta de valoare dintre cele doua echipe este foarte mare. A fost perioada cea mai proasta pentru Bibirig (foto) & Co, timp de 12 minute romanii nereusind sa inscrie nici macar o singura data!

In momentul in care sarbii se pregateau sa deschida sampania, sarbatorind calificarea la turneul final al CE, handbalistii nostri au inceput sa se trezeasca. Rudi Stanescu a inchis poarta, iar, in atac, Sania, Tucanu, Petrea si Bibirig au inceput sa perforeze poarta adversa. Diferenta a inceput sa scada si, cu doua minute inainte de sfarsitul intalnirii, tabela arata un neverosimil, la un moment dat, rezultat de egalitate, 25-25! Cu un public fantastic in spate, intr-un final nerecomandat cardiacilor, romanii au reusit sa se apere fara sa primeasca gol si, in ultima secunda, Petrea a finalizat in stil de mare campion o lovitura de la 9 m, care a consfiintit una dintre cele mai frumoase victorii a "tricolorilor" din ultimul timp. Chiar si asa insa, ex-iugoslavii pastreaza prima sansa de calificare, returul de peste o saptamana, de la Lazarevaci, anuntandu-se infernal, dar in nici un caz imposibil, pentru romani.

Fetele, aproape calificate la Mondiale

Tot ieri, reprezentativa feminina de handbal a tarii noastre a facut un pas decisiv catre calificarea la Campionatul Mondial. Echipa pregatita de Gheorghe Tadici s-a impus, la Brno, in fata Cehiei, cu 37-29 (19-12). In acest fel, returul de duminica, de la Sighisoara, se anunta doar o simpla formalitate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.