Sport 3 Aprilie 2009 15:43
Fostul international Gheorghe Popescu a declarat joi, ca Federatia Romana de Fotbal este responsabila pentru prestatia nationalei in preliminariile pentru CM 2010 si a adaugat ca a fost dezamagit de atitudinea resemnata a selectionerului Piturca

"Este o greseala sa fie acuzat Piturca pentru tot ce s-a intamplat. Cei care trebuie sa dea socoteala sunt altii. In ultima vreme presa nu a facut altceva decat sa-l critice pe Piturca, dar nimeni nu a spus nimic de FRF. Hai pe Piturca! Gramada pe el! E simplu, schimbam antrenorul, si gata, s-au rezolvat problemele. Cine crede ca daca se schimba antrenorul va renaste fotbalul romanesc se afla intr-o mare eroare", a declarat pentru NewsIn Gica Popescu.

El a comentat apoi evolutia tricolorilor cu Austria: "Prestatie rusinoasa, nu am vazut demult echipa nationala jucand atat de penibil cum a facut-o aseara, si ma refer si la valoarea adversarului, care parea o echipa de jucatori adunati. Nu cred ca putem accepta o asemenea infrangere contra unei echipe de rezerva a Austriei".

Gica Popescu a acuzat atitudinea selectionerului din timpul meciului cu Austria, dar si dupa finalul acestuia: "Ceea ce e mai grav este declaratia lui Piturca de dupa meci, cand a spus ca nu s-a intamplat nimic deosebit. Dumnezeule! Daca antrenorul echipei nationale a ajuns sa spuna ca tot ce s-a intamplat aseara cu Austria nu e un lucru deosebit, comentariile sunt de prisos. Pai daca asta e normal, inseamna ca lucrurile sunt foarte grave. E greu sa se intample sa terminam aceste preliminarii cu fruntea sus, dupa ce s-a intamplat in primele meciuri din grupa. Niciodata nu vom putea bate Franta sau Serbia daca nu am reusit sa batem echipa a doua a Austriei. Nu avem cu cine sa batem Franta si Serbia".

Intrebat ce ar trebui schimbat la echipa nationala in acest moment, Giga Popescu a spus: "Este o mare greseala cand va rezumati doar la echipa nationala, lucrurile sunt mult mai complexe, tin de fotbalul romanesc in general. Echipa nationala este o consecinta a ceea ce se intampla in fotbalul romanesc. Ce s-a facut in fotbalul romanesc? S-a ridicat bugetul federatiei? Ok. Ce s-a facut cu acei bani? Ce s-a facut concret pentru ca fotbalul romanesc sa se imbunatateasca? Stiu ce trebuia facut, dar nu trebuie sa-i invat eu pe cei de acolo. Cine e in fruntea fotbalului romanesc sa raspunda de rezultate!".

Fostul international considera ca jucatorii nationalei Romaniei nu aveau de ce sa-si ceara scuze pentru prestatia din meciurile cu Serbia si Austria. "In momentul in care nu puteau mai mult nu aveau de ce sa-si ceara scuze. Atat pot, iar cat timp nu poti mai mult, nu-i vina ta. Echipa nationala fara Mutu si fara Chivu atat poate. Am spus tot timpul ca echipa nationala e dependenta de cei doi si toata lumea a sarit in sus, dar iata ca valoarea echipei nationale nu exista fara cei doi", a spus Popescu.

Fostul capitan al Romaniei s-a referit si la posibilitatea inlocuirii lui Victor Piturca: "Pana ieri eram pentru ramanerea lui Piturca. Dupa ce am vazut declaratiile lui dupa meci si modul in care s-a comportat pe banca in timpul meciului... s-a ridicat de doua ori... nu se poate asta! Reactia lui de la meciul de ieri este una de resemnare, asta e senzatia pe care mi-a lasat-o".

In incheiere, Gica Popescu a precizat ca nu a discutat niciodata cu Hagi despre posibilitatea revenirii acestuia ca selectioner al Romaniei pentru ca "nu ne-am intalnit deloc de cand a aparut acest zvon".
Echipa nationala a Romaniei a fost invinsa, miercuri, cu scorul de 2-1, de reprezentativa Austriei si continua sa ocupe penultimul loc in Grupa a 7-a de calificare la CM 2010, cu doar 4 puncte dupa cinci meciuri disputate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.