Sport 3 Aprilie 2009 13:31
Atacantul lui Dinamo, Claudiu Niculescu, a declarat joi ca formatia sa are prima sansa in derby-ul cu Rapid, chiar daca giulestenii sunt intr-o forma foarte buna si au avut evolutii apreciate in startul returului

"Suntem favoriti cu Rapid, dar asta nu inseamna sigur ca vom castiga. Trebuie sa fim cugetati, la fel ca in meciul cu Gloria Buzau, pentru ca Rapid este o contracandidata serioasa la titlu", a declarat Claudiu Niculescu, citat de NewsIn.

Atacantul considera ca pentru Dinamo urmeaza o perioada grea in campionat. "Vom avea meciuri de foc cu Rapid, Universitatea Craiova, FC Vaslui, iar daca iesim cu bine din acestea, vom lua o optiune serioasa pentru a castiga campionatul. Am mare incredere ca vom reusi", a spus Niculescu, care a adaugat ca inainte de derby-ul cu Rapid vor fi incurajati si de actionari, care vor merge in vestiarul echipei, asa cum au facut-o de mai multe ori.

Claudiu Niculescu a mai afirmat ca este pregatit de meci si, intr-o proportie destul de mare, va juca, dar pentru a fi sigur va incerca sa intre cat mai repede la antrenamente pentru a vedea daca ii rezista piciorul la care a fost accidentat.

Derby-ul etapei a 22-a a Ligii I, dintre Dinamo si Rapid, se va disputa sambata, de la ora 21:00 si va fi transmis de Antena 1. Inaintea acestui joc, alb-rosiii ocupa primul loc in clasament, cu 43 de puncte, in timp ce echipa din Grant se afla pe pozitia a treia, cu 38 de puncte.

In alta ordine de idei, Niculescu a spus ca nationala Romaniei a pierdut partida cu Austria pentru ca jucatorii au cazut psihic dupa infrangerea din jocul cu Serbia si a fost de parere ca o demitere a lui Victor Piturca nu ar fi ceva iesit din comun. "Daca inainte de Austria aveam sub 5% sanse de calificare, acum acestea sunt aproape de 0. Demiterea lui Victor Piturca ar fi ceva normal, pentru ca a ratat calificarea. Cand nu ai rezultate, antrenorul cade primul. Cred ca poate revitaliza nationala, dar are nevoie de liniste", a spus jucatorul echipei din Stefan cel Mare. El a adaugat ca nationala a castigat un jucator de mare valoare, Cristi Tanase, dar si ca Mircea Rednic i-ar putea antrena pe tricolori: "Nea Mircea e bun de selectioner, dar nu acum. Dupa ce ne vom califica in Liga Campionilor. Eu il cunosc bine si are valoare".

Echipa nationala a Romaniei a fost invinsa, miercuri, cu scorul de 2-1, de reprezentativa Austriei si continua sa ocupe penultimul loc in Grupa a 7-a de calificare la CM 2010, cu doar 4 puncte dupa cinci meciuri disputate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.