Sport 3 Aprilie 2009 12:16
Acuzat de savarsirea a trei infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal, Gigi Becali a fost arestat preventiv de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1, insa decizia nu este definitiva, putand fi atacata de avocatii acestuia la Tribunalul Bucuresti. Lipsirea de libertate in mod ilegal, de care este acuzat finantatorul Stelei, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani, conform articolului 189, din Codul Penal.

UPDATE: Alte patru persoane acuzate de lipsire de libertate au fost arestate preventiv, pentru 29 de zile de magistratii Judecatoriei Sectorului 1, informeaza NewsIn. Acestea sunt Catalin Otto Zmarandescu, Stefan Dediu, Nicolae Dumitrascu si Dumitru Beciu. Marius Geavela, a cincea persoana acuzata, nu a primit mandat, dar are interdictie de a parasi localitatea.

Una din partile vatamate care se presupune ca a fost lipsita de libertate de catre oamenii lui Becali si de catre acesta are o rana la picior cauzata de un pistol cu bile de cauciuc, care ar fi fost provocata in timpul incidentului, a declarat avocatul patronului Clubului Steaua.

Totodata, a mai spus Catalin Dancu, la dosar se afla mai multe inregistrari video de pe strada care au captat incidentul petrecut in noaptea de 26 spre 27 ianuarie. Aparatorul lui Becali spune, insa, ca din aceste inregistrari nu se disting persoanele implicate.

Se pare ca in barul in care au fost duse cu forta de bodyguarzii lui Gigi Becali se aflau mai multe persoane, insa niciuna dintre acestea nu a fost audiata de procurori, a mai spus Dancu, potrivit NewsIn.

Plangerea celor trei presupuse victime a fost facuta la cateva zile de la incident. Reclamatia a fost conexata cu declaratia unui taximetrist care a suna la 112, pentru a relata ca mai multe masini au oprit pe strada, iar ocupantii acestora au luat cu forta mai multe persoane, pe care le-au bagat in portbagaje. Anchetatorii au ajuns la locul incidentului in aceeasi seara, a mai declarat avocatul Catalin Dancu.

VIDEO: Cazul Becali - Procurorii au facut publice imaginile din momentul sechestrarii

Porumboiu: 'Gigi Becali nu e vreun Al Capone, politia a actionat ca in Nicaragua'

Mircea Sandu spune ca Steaua va avea de suferit din cauza arestarii lui Gigi Becali

Puiu Popoviciu: 'Am o competitie cu Gigi Becali in afaceri, nu pe libertate!'

Argaseala: 'Suntem alaturi de Gigi Becali indiferent de situatia in care se va afla'

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a fost retinut, ieri, dupa o descindere in forta a "mascatilor" la vila sa din Pipera. Omul de afaceri a fost retinut alaturi de trei dintre bodyguarzii sai, Catalin Zmarandescu, Stefan Dediu, zis "Fane Marlan", si Marcel, zis "Popic", sub acuzarea de instigare, respectiv sechestrare de persoane in scandalul furtului masinii latifundiarului din urma cu doua luni.

Becali a fost retinut de procurori, joi, in prezenta unui avocat din oficiu, au declarat surse judiciare pentru NewsIn, care au mai spus ca omul de afaceri a fost aparat pentru putin timp, la Politie, de Aurelian Badulescu, avocatul fostului sef DGIPI. Imediat cum a ajuns la Politia Capitalei, Becali le-a spus politistilor ca avocatul sau este Ghoerghita Mateut, care urmeaza sa ajunga de la Arad in cursul zilei.

"Sunt acuzat de privare de libertate, pentru ca bodyguarzii s-au dus si au luat masina si, cand i-au luat pe hoti la bar sa dea declaratii, ei dupa aia au facut o reclamatie ca i-am privat de libertate", a afirmat Becali, care, potrivit NewsIn, ar fi ajuns la o intelegere cu politistii.

In dimineata zilei de ieri, politistii au efectuat opt perchezitii, in Bucuresti si judetul Ilfov, in baza autorizatiilor emise de catre instanta de judecata. Totodata sapte persoane au fost conduse la sediul Politiei Capitalei, pentru audieri, ca urmare a mandatelor de aducere intocmite de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti.

Emilian Prodan, presedintele Comisariatului pentru Societate Civila, a declarat, la locuinta din Pipera a lui Becali, unde a asistat la perchezitie, ca din casa au fost ridicate doar niste inscrisuri. "Nu s-a gasit nicio proba. S-au luat cateva inscrisuri, care vor fi verificate", a declarat Prodan. Potrivit acestuia, avocatul lui Gigi Becali a depus plangere impotriva hotilor masinii. "Nu a depus el personal, au depus avocatii pentru el", a mai spus presedintele Comisariatului pentru Societate Civila.

Reclamat de Tinel, Fanoiu si Chioru

Tinel Niculae, Stefan Margean, zis „Fanoiu” si David Constantin Stan, zis „Chioru”, membri in clanul „Geamanu”, sunt cei care au furat autoturismul lui Gigi Becali, sustine Adevarul. Cei trei sunt cunoscuti ca hoti de masini in cartierul Chitila si sunt in vizorul politistilor din sectorul 1.

De altfel, cei trei, alaturi de Ilie Alexandru, zis Sandu Geamanu, au fost arestati preventiv, in urma cu doi ani, intr-un dosar in care erau acuzati de mai multe infractiuni de talharie si furt. „Noi nu am avut inca nicio reactie la faptele lui Gigi Becali, dar o sa avem in curand”, a amenintat Ilie Alexandru.

Latifundiarul din Pipera se infuriase si pentru ca hotii i-au schimbat frecventa radio de pe postul “Trinitas” la care Becali asculta emisiuni religioase. A doua zi dupa incident, Becali a declarat public ca i s-a furat masina, dar ca „baietii” i-au adus-o in mai putin de o ora.

Totul are legatura cu sfarsitul lunii ianuarie, cand a fost furat Mercedes-ul finantatorului Steleit.

Potrivit Politiei Capitalei, la data de 26 spre 27 ianuarie, in jurul orei 00.35, dispeceratul Politiei Capitalei a fost sesizat prin Sistemul National Apel Unic de Urgenta 112 cu privire la faptul ca la intersectia strazilor Dr. Felix-Nicolae Titulescu, mai multi indivizi au blocat un autoturism aflat in trafic, i-au agresat pe cei trei ocupanti si, folosind forta, i-au introdus in portbagajul unui autoturism de teren. Totodata, s-a sesizat ca agresorii au folosit arme de foc.

Ocupantii autoturismului au fost condusi intr-un imobil din Pipera, unde au fost retinuti impotriva vointei lor timp de 3 ore, pe motiv ca au sustras autoturismul lui Becali.

Finantatorul Stelei nu a depus plangere la Politie pentru masina Mercedes care i-ar fi fost furata.


Le-a dat bani de taxi

Potrivit unor susre apropiate anchetei, citate de Gardianul, Gigi Becali si-a parcat autoturismul in fata sediului PNG Pipera, fara sa scoata cheia din contact si fara sa asigure intr-un fel autoturismul. Latifundiarului nici nu i-ar fi trecut prin cap ca are cineva “tupeul” sa-i fure masina tocmai in Pipera. Mare greseala! Autoturismul a disparut fara urma. Omul de afaceri a avut la dispozitie 24 de ore pentru a declara furtul, insa a facut demersuri proprii pentru a-si recupera autoturismul. Astfel, dupa ce a dat câteva telefoane, Gigi Becali ar fi aflat ca masina sa a fost furata de trei membri ai unui clan coordonat de un anume “Amar”, un temut interlop din Tunari si apropiat al lui Petru Geamanu. Cum Petru Geamanu este plecat in Spania, Becali l-a contactat pe fratele acestuia, Sandu Geamanu, pe numele sau adevarat Alexandru Ilie, caruia i-a dat un termen-limita de 12 ore pentru a-i aduce inapoi masina. Câteva ore mai târziu, bodyguarzii lui Gigi Becali au primit informatia ca hotii pot fi gasiti in zona bulevardului Nicolae Titulescu, ei circulând la bordul unui anume autoturism. Astfel, hotii au fost flancati, opriti si “invitati” la sediul PNG Pipera. Câtiva martori ai evenimentelor de la Pipera sustin ca hotii nu au fost in nici un caz batuti, ci doar luati la intrebari cu privire la locul in care se afla autoturismul omului de afaceri. Desi, oficial, cei trei nu au recunoscut in fata anchetatorilor ca au furat masina, cert este ca, in urma discutiilor de la Pipera, omul de afaceri si-a recuperat autoturismul. Mai mult, spun martorii, Gigi Becali le-a dat de inteles ca nu doreste sa le faca necazuri si ca, din mila, nu o sa faca plângere impotriva lor daca sunt de acord sa semneze câte o declaratie prin care “recunosc si regreta fapta”. La final, spun martorii, Becali le-a dat hotilor 500 de lei, bani de taxi.

Santajat pentru a nu fi denuntat

Potrivit "Gardianul", surse apropiate omului de afaceri George Becali au precizat ca lucrurile nu s-au oprit aici. Cateva zile mai tarziu, acesti hoti l-ar fi contactat telefonic si i-ar fi cerut suma de 30.000 de euro pentru a nu fi denuntat penal cum ca i-a rapit, sechestrat si torturat. In stilul sau caracteristic, Becali a declinat “oferta”, asigurandu-i pe hoti ca, daca mai continua cu astfel de “manopere”, le va rupe oasele. Se pare ca, imediat dupa acest episod, politia a intrat pe fir, iar discutiile ulterioare purtate de hoti cu Becali au fost “controlate”. Dupa alte cateva zile, Becali a fost din nou contactat de catre hoti, care i-au pecizat ca, de aceasta data, pretul tacerii s-a ridicat la suma de 50.000 de euro. Surse apropiate anchetei sustin ca stenograme ale acestor convorbiri telefonice exista la dosarul instrumentat de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti, insa anchetatorii nu au luat masuri procedurale impotriva “partilor vatamate”, sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj.

Becali spune ca i-a filmat pe hotii masinii cu mobilul

Gigi Becali a declarat la Realitatea TV ca i-a pus pe hoti sa declare in scris cum i-au furat masina, de la a carei disparitie a pornit ancheta politiei. Mai mult, finantatorul Stelei i-a si filmat cu telefonul, probe pe care sustine ca inca le are.

Becali a mai spus ca nu stie sa fi fost batuti hotii, pentru ca el nu i-a atins. Finantatorul Stelei a precizat ca stia de faptul ca politia face o ancheta in acest caz, afland despre acest lucru prin intermediul unei televiziuni.

Victimele au certificate medico-legale care atesta ca au fost supuse unor violente, atat fizice, cat si cu pistol cu bile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.