Sport 2 Aprilie 2009 02:02
Internationalul roman Adrian Mutu a declarat, miercuri, ca si-a dorit mult sa evolueze impotriva Austriei, insa accidentarea de la genunchiul stang este una serioasa si nu ar fi vrut sa isi bata joc de nationala si sa nu poata da totul pe teren.

"Mi-am dorit sa joc, am facut antrenament, dar nu puteam sa ma misc si i-am spus antrenorului ca nu pot sa imi bat joc de nationala si de mine, sa intru la doar 30 la suta din capacitate. M-as fi facut de ras. Am jucat pana acum cu dureri la genunchi, dar acum nu se mai poate. Am ajuns la o varsta si nu imi permit sa mai risc, o sa merg la Firenze sa vad exact care este situatia", a spus Mutu, la Sport.ro.

Atacantul a afirmat ca Romania mai are sanse infime de calificare la CM 2010, dar are incredere in continuare in selectionerul Victor Piturca. "Imi pare rau foarte mult de primul gol luat, nu am avea ce sa le reprosam baietilor. Acum, sansele noastre sunt din ce in ce mai mici, aproape inexistente. Cred ca ar trebui sa fim mai uniti in aceasta situatie, am putea depasi mai usor problemele prin care trecem.

Domnul Piturca ar trebui sa continue campania pana la final, chiar daca se indreapta spre un esec. Ar fi greu pentru un alt antrenor sa preia echipa nationala in aceasta situatie. La finalul preliminariilor, Federatia va trage linie si va lua decizia necesara".

Atacantul Fiorentinei a tinut sa il laude pe Cristian Tanase, pe care il considera singurul castig din jocurile cu Serbia si Austria. "Castigul in acest doua meciuri este Cristi Tanase, a avut o evolutie foarte buna. Chiar am vrut sa vorbesc cu el imediat dupa meci, dar nu am apucat. Sper sa il putem valorifica si pe viitor", a conchis Adrian Mutu.

Echipa nationala a Romaniei a fost invinsa, miercuri, cu scorul de 2-1, de reprezentativa Austriei si continua sa ocupe penultimul loc in Grupa a 7-a de calificare la CM 2010, cu doar 4 puncte dupa cinci meciuri disputate.
In cealalta partida a grupei, Franta s-a impus cu 1-0, pe teren propriu, in fata Lituaniei.

In urma acestor rezultate, clasamentul Grupei a 7-a arata astfel: 1. Serbia 12p (5j), 2. Franta 10p (5j), 3. Lituania 9p (6j), 4. Austria 7p (5j), 5. Romania 4p (5j), 6. Insulele Feroe 1p (4j).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.