Steaua si-a vazut, in sfirsit, visul cu ochii: cistigarea titlului de campioana a Romaniei (cel de-al 22-lea din istoria clubului), dupa o seceta de patru ani. “Ros-albastrii” au folosit ieri cadoul primit din partea lui Cosmin Olaroiu, care a alcatuit defectuos linia defensiva a echipei sale, Poli AEK, si au obtinut victoria (2-1) care i-a trimis in Paradis.

Pentru "militari", titlul este incununarea efortului depus pe parcursul intregului sezon si, in acelasi timp, recunoasterea unui merit: acela de a fi fost cea mai buna echipa din tara in acest sezon.

• Cosmin Olaroiu, antrenorul timisorenilor, a implinit ieri 36 de ani. Tehnicianul a facut o mutare stranie in echipa de start, distribuindu-l pe Florin Batrinu in postul de fundas dreapta! Batrinu, de "meserie" fundas central, n-a mai evoluat pe partea dreapta de multa vreme. Initiativa lui Olaroiu n-a ramas fara urmari pe tabela de marcaj. Batrinu a gafat adesea, golul egalizator al stelistilor venind in urma unei centrari a lui Bostina tocmai de pe flancul drept.

• Marius Lacatus, fosta glorie a "ros-albastrilor", a refuzat sa stea la loja. "Fiara" a ales sa priveasca partida de la tribuna I.

• Oaspetii au fost incurajati de 500 de fani sositi de la Timisoara.

• Doi fosti jucatori stelisti au luat loc in tribune, pentru a vedea drumul favoritilor lor spre titlu. Aliuta, acum legitimat la Rapid, s-a asezat la tribuna a II-a, iar Falemi - la tribuna I.

Sampania, bauta de ingrijitori

• Galeria stelista a desfasurat un banner cu mesajul: "Alaturi de voi, titlul 22". Jucatorii au raspuns cu acelasi mesaj.

• Partida de ieri a consemnat doua premiere: golul marcat de Mansour a fost primul primit de Steaua pe propriul teren in retur, iar reusita lui Cristea a fost prima a unui atacant stelist in aceasta primavara.

• Fanii nu l-au uitat pe Zenga, cel care, de-a lungul sezonului, a reprezentat unica legatura a clubului cu civilizatia. Ei au desfasurat mesajul "Multumim, Walter!".

• Dupa fluierul final, jucatorii s-au asezat pe jos si au inceput sa scandeze "Walter Zenga!".

• Organizatorii au pregatit, la final, un podium de premiere copiat dupa modelul Ligii Campionilor, iar echipa a fost intimpinata, atunci cind a urcat pe acesta, cu confetti ros-albastre. Cu toate acestea, festivitatea de premiere a fost foarte scurta, jucatorii parasind repede locul dupa ce au primit medaliile, fara a se mai stropi cu sampanie. Bautura a ajuns la ingrijitorii stadionului, care n-au ezitat s-o bea.

• Jucatorii au sarbatorit, dupa meci, la restaurantul "Rustic", proprietate a unuia dintre nepotii lui Gigi Becali.

Titi Dumitriu (antrenor, Steaua): "E a patra oara cind traiesc acest moment. Am preluat o echipa pe val, dar am contribuit si eu exact atit cit trebuia la aceste ultime meciuri. Cu 4-5 jucatori de valoare in plus vom putea face fata. Mi-a fost putin teama la 0-1".

Gigi Becali (patron, Steaua): "A fost un razboi greu, pe care l-am cistigat. Bineinteles ca e si meritul lui Zenga! O sa ascultati melodia de la Liga Campionilor in Ghencea".

Dorinel Munteanu (mijlocas, Steaua): "Am cistigat pentru ca am avut un colectiv foarte bun. Am avut mari emotii in acest meci".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.