Sport 1 Aprilie 2009 14:42
Campionul mondial IBF la categoria supermijlocie, Lucian Bute, a primit, marti, din partea Institutului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Galati titlul de "pompier de onoare" al orasului, transmite NewsIn.

In cadrul ceremoniei in care a fost numit "pompier de onoare" al Galatiului, Lucian Bute a primit din partea reprezentantului ISU, Viorel Zaharia, o diploma, o caricatura semnata de Viorel Baciu pe care scria "Bute, bate de stinge", dar si o masina de pompieri de epoca in miniatura.

Campionul mondial s-a declarat foarte emotionat, mai ales ca nu a mai fost niciodata intr-o unitatea de pompieri si a precizat ca atunci cand va boxa din nou se va gandi si la pompierii galateni. De cealalta parte, seful ISU Galati a spus doar ca este o mare onoare pentru serviciul pe care il conduce ca boxerul a acceptat premiul.

Dupa ce si-a aparat titlul mondial pentru a treia oara si a venit in tara, Bute a mai fost numit membru al Asociatiei Internationale a Politiei (IPA), regiunea Galati, cu ocazia sarbatoririi zilei Politiei Romane. Pugilistul i-a mai fost acordata o distinctie si din partea Ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, pentru toate rezultatele obtinute. De asemenea, boxerul a primit din partea Primariei Galati un apartament, in timp ce in noiembrie 2007, dupa ce a castigat titlul mondial, a fost numit cetatean de onoare al orasului de pe malul Dunarii.

Lucian Bute a cucerit titlul de campion mondial IBF la categoria supermijlocie in octombrie 2007, iar pe 13 martie si-a aparat centura pentru a treia oara, pe care a pastrat-o dupa ce l-a invins pe columbianul Fulgencio Zuniga prin KO tehnic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.