Sport 1 Aprilie 2009 12:54
Meciul din preliminariile Campionatului Mondial din 2009 dintre Romania si Muntenegru va fi investigat de Curtea de Arbitraj a EHF alaturi de alte cinci partide care sunt suspectate de acte de coruptie, se arata intr-un comunicat al Federatiei Europene de Handbal

Cele sase meciuri care vor fi judecate sunt: Lada Togliatti (Rusia) - Slagelse (Danemarca) - 21 ianuarie 2006 - grupele Ligii Campionilor; Chehovski Medvedi (Rusia)-CBM Valladolid (Spania) - 29 aprilie 2006 - returul finalei Cupei Cupelor; Lada Togliatti (Rusia) - Viborg (Danemarca) - 25 martie 2007 - returul sferturilor din Ligii Campionilor; Zvezda Zvenigorod (Rusia) - Hypo Viena (Austria) - 17 mai 2008 - turul finalei Ligii Campionilor; Romania-Muntenegru - 14 iunie 2008 - returul play-off-ului de calificare la CM 2009; Metalurg Skopje (Macedonia) - FC Barcelona (Spania) - 8 noiembrie 2008 - grupele Ligii Campionilor, informeaza NewsIn.

Presedintele Curtii de Arbitraj a EHF va numi persoanele care se vor ocupa de investigatia acestor sase meciuri. In acelasi timp, toate partile implicate vor depune declaratii despre ceea ce s-a intamplat. Investigatia EHF urmareste sa clarifice circumstantele in care s-a produs orice fel de incercare de manipulare si avantajul luat la nivel sportiv.

Presa din Danemarca a facut publice la jumatatea lunii martie declaratiile arbitrilor Martin Gjeding si Mads Hansen, care sustin ca le-a fost oferita suma de 30.000 de euro de fiecare din partea unui oficial roman pentru a ajuta formatia tricolora in returul cu Muntenegru, meci decisiv pentru calificarea la CM 2009.

Romania a invins Muntenegru in play-off-ul de calificare la CM 2009 cu scorul general de 56-55, impunandu-se in retur cu 29-24, si s-a calificat la un Campionat Mondial dupa o absenta de aproximativ 14 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.