Castigatoarea Ligii Campionilor, FC Liverpool, va evolua in primul tur preliminar al acestei competitii, in sezonul viitor, desi a ocupat locul cinci in campionatul Angliei, pozitie care nu-i permitea participarea, a anuntat, ieri, Uniunea Europeana de Fotbal (UEFA).

De asemenea, UEFA a decis ca la viitoarele editii ale Ligii Campionilor, castigatoarele trofeului in sezonul precedent sa-si poata apara titlul, indiferent de locul ocupat in campionat. Liverpool va intra in competitie in primul tur pe 12/13 iulie (prima mansa) si 19/20 iulie (mansa secunda). Echipa Liverpool nu va beneficia de "protectia de tara", acest lucru insemnand ca in turul urmator ar putea intalni o echipa din Anglia.

Dintre cele cinci echipe din Anglia, Chelsea, Arsenal, Manchester United, Everton si Liverpool, gruparea de pe Anfield Road va avea cele mai mici beneficii din drepturile de televizare, fiind cea mai slab cotata formatie engleza. Comitetul Executiv al UEFA a luat aceasta decizie in urma unei reuniuni prin telefon.

Echipele romanesti, avantajate de decizia UEFA in cazul Liverpool

Campioana Romaniei, care se va decide astazi, intre Steaua si Dinamo, va juca in turul doi preliminar al Ligii Campionilor, in urma deciziei UEFA de a permite echipei Liverpool sa joace in primul tur preliminar al competitiei.

De asemenea, in Cupa UEFA, o echipa din Romania va juca in turul doi preliminar, iar cealalta reprezentanta va evolua in primul tur preliminar. Romania beneficiaza astfel de faptul ca echipa Liverpool, care era calificata pentru Cupa UEFA, nu va fi inlocuita de o alta formatie in Anglia in aceasta competitie.

Astfel, daca Steaua va castiga campionatul, echipa Dinamo, fiind castigatoarea Cupei Romaniei, va evolua in turul doi preliminar al Cupei UEFA, in timp ce ocupanta locului trei in Divizia A va juca in primul tur preliminar. In cazul in care campionatul va fi castigat de Dinamo, echipa Steaua va juca in turul doi preliminar al Cupei UEFA, iar Farul Constanta, finalista Cupei Romaniei, va juca in primul tur preliminar.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.