Presedintele Fundatiei Atletismul Romanesc, Iolanda Balas-Stter, tine secret contractul cu sponsorul oficial al Internationalelor Romaniei, astfel ca Federatia de Atletism nu stie cu ce bani va organiza competitia.

Conducerea Federatiei Romane de Atletism a predat stafeta in urma alegerilor de luna trecuta, dar si-a pastrat instrumente financiare de control al puterii. Chiar daca pina la startul celei de-a 50-a editii a Internationalelor de atletism ale Romaniei a ramas numai o zi, iar cheltuielile pentru organizarea acestei intreceri se ridica la aproximativ 800 de milioane de lei, noua conducere a federatiei de specialitate nu stie inca de ce bani beneficiaza de la sponsorul oficial al competitiei, Banca Italo-Romena. Si asta pentru ca presedintele Fundatiei Atletismul Romanesc, Iolanda Balas-Stter, nimeni alta decit fosta sefa a federatiei, nu vrea sa puna la dispozitie noii conduceri contractul pe care l-a incheiat cu acest sponsor.

Iolanda Balas spune ca are deconturi

"Ma controleaza ei pe mine? Le-am spus ca este vorba de 20.000 de dolari, dar nu trebuie sa le arat nici un contract. La sfirsitul lunii ianuarie, prin fundatie, am incheiat un contract cu partenerii nostri, in urma caruia am primit 782 de milioane de lei, bani ce erau destinati organizarii Grand Prix-urilor de sala si in aer liber, dar si Campionatelor Internationale ale Romaniei", a spus Iolanda Balas-Stter. Desi spune ca are deconturi pentru banii cheltuiti la Grand Prix-urile de sala, Iolanda Balas nu a putut afirma ce suma a mai ramas pentru organizarea Internationalelor. "Nu a vrut sa ne arate nici un contract. Dupa concurs insa vom merge la conducerea bancii pentru a le cere sa vedem si noi acel act", a declarat presedintele FRA, Ilie Floroiu.

Tirlea, doar in tribuna

Aproximativ 250 de sportivi din 10 tari vor concura simbata si duminica, la stadionul Dinamo, in cadrul Internationalelor de atletism ale Romaniei. Din cauza faptului ca peste numai citeva zile romanii vor participa la Cupa Europei, o parte dintre sportivii din lotul national vor fi menajati. Astfel, Mihaela Botezan, Cristina Casandra, Ionela Tirlea, Maria Cioncan, Adelina Gavrila (la feminin), Adrian Maghiar si Marcel Ionascu (la masculin) vor urmari intrecerea din tribuna.

"Va fi o competitie saraca in participare internationala. In lume, totul se face pe bani si, atita timp cit nu vom acorda premii, nu vom reusi sa atragem nume mari din acest sport", a declarat presedintele FRA, Ilie Floroiu. Tocmai de aceea, pentru editia de anul viitor, noua conducere doreste o restructurare, astfel incit sa existe citeva probe platite la standard european cu participare selecta.