Principalul finantator al Stelei, Gigi Becali, a decis sa renunte la pachetul majoritar de actiuni pe care il detine la gruparea din Ghencea. In utlimele doua luni, boss-ul din Ghencea s-a aratat deranjat de multiplele controale financiare efectuate la club si a decis sa renunte la functia oficiala de la Steaua si sa actioneze din umbra. Dupa ce s-a trezit la birou cu inspectori de la Parchetul Anticoruptie, de la Ministerul Finantelor, de la Garda Financiara si de la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, Becali a decis ca nu mai este cazul sa fie raspunzator pentru tranzactiile financiare din cadrul clubului Steaua.

Astfel, Gigi Becali este hotarat sa-si cedeze toate actiunile nepotilor sai, ramanand cu doar 1 la suta. Totodata, latifundiarul din Pipera vrea sa renunte si la dreptul de semnatura, lasand aceasta sarcina celor care se pricep. "Nu vreau sa fac puscarie dintr-o greseala. Eu vreau doar sa dau banii, si altii, niste specialisti, sa-i administreze. Nu vreau sa mai fiu responsabil. Voi cesiona actiunile pe care o sa le vand nepotilor mei. Eu doar o sa vin la meciuri, nu o sa mai fiu patron", a spus latifundiarul din Pipera, care vrea sa gaseasca un avocat bine pregatit pe care sa-l numeasca presedinte la Steaua.

Becali a luat aceasta decizie si pentru ca se teme de masurile pe care le-ar putea lua impotriva sa oamenii politici pe care i-a atacat in nenumarate randuri. Boss-ul din Ghencea a criticat dur Guvernul Tariceanu si s-a plans de metodele "securisto-comuniste", ale vicepremierului George Copos si ale presedintelui PUR, Dan Voiculescu. Marti seara, in cadrul emisiunii "Nasul", de la B1 TV, Becali l-a atacat din nou pe George Copos pe care l-a acuzat ca a jefuit tara si ca a preluat, dupa o licitatie ilegala, Hotelul Hilton din Capitala.

Negocieri avansate cu Hagi

Inainte de ultima etapa din Divizia A, Gigi Becali se afla in discutii avansate cu Gheorghe Hagi pentru preluarea bancii tehnice a Stelei. "Regele", care mai este dorit si de grecii de la Olympiakos Pireu, pare tentat sa vina antrenor in Ghencea, dar numai in cazul in care Steaua va castiga titlul. Becali si Hagi au discutat si despre strategia pe care echipa o va urma in aceasta vara. Astfel, cei doi au cazut de acord ca Steaua sa transfere patru jucatori de valoare, care sa acopere posturile deficitare, si au stabilit ca echipa sa efectueze cantonamentul de vara in Olanda, la Mierlo. Becali i-a promis lui Hagi cel mai mare salariu din Divizia A, peste 200.000 de euro pe an. Daca negocierile nu vor avea un final fericit, iar "Regele" nu va veni in Ghencea, Becali a precizat ca noul antrenor va trebui sa se supuna strategiei stabilite deja impreuna cu Hagi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.