Principalul eveniment pentru iubitorii baschetului din toata lumea, finala NBA, va incepe maine noapte. Adversare, campioanele ultimelor doua editii, Detroit Pistons si San Antonio Spurs. Pare cea mai echilibrata finala din ultimii ani. Campioana de acum doi ani, San Antonio Spurs, a avut mai mult timp la dispozitie inainte de a incepe lupta cu Pistons, dupa ce a castigat finala Conferintei de Vest cu 4-1, in fata lui Phoenix Suns.

Detroit vine dupa o lupta de sapte meciuri cu Miami Heat pentru suprematia Conferintei de Est. Ultimul meci, disputat luni noapte in Miami, a demonstrat inca o data ca nu e de ajuns sa ai o supervedeta in echipa. Degeaba a facut Shaquile O'Neal totul pentru Heat, trio-ul Richard Hamilton, Rasheed Wallace, Chauncey Billups a dus Pistons in a doua finala consecutiva. In precedentele doua intalniri dintre cele doua finaliste, victoriile au fost impartite.

Spurs a batut pe Pistons pe 3 decembrie, cu Tim Duncan in mare forma: 18 puncte si 18 recuperari. Pe 20 martie, superstarul din San Antonio a lipsit de pe teren, fiind acci-dentat la glezna. Fara antrenorul Larry Brown pe banca, in convalescenta dupa o operatie, Detroit a invins atunci cu 110-101.

Cele doua finaliste sunt considerate echipele cu cele mai bune defensive din liga profesionista nord-americana, iar majoritatea specialistilor prevad o finala lunga, ce se poate termina chiar de-abia dupa meciul sapte. Atunci ar putea sa conteze avantajul celor din San Antonio, care ar juca ultimul meci acasa.

Programul finalei NBA 2005

9 iunie San Antonio - Detroit
12 iunie San Antonio - Detroit
14 iunie Detroit - San Antonio
16 iunie Detroit - San Antonio
19 iunie San Antonio - Detroit (daca va mai fi nevoie)
21 iunie San Antonio - Detroit (daca va mai fi nevoie)
23 iunie Deroit - San Antonio (daca va mai fi nevoie)


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.