Toti banii rezultati dupa transferul lui Niculescu vor intra in buzunarul lui Cristi Borcea

La FC Dinamo exista o forma de sclavagism, desi conducerea clubului se bate cu pumnul in piept ca, incepind cu 1 iulie, gruparea "ciinilor rosii" va intra cu adevarat in profesionism, urmind sa devina societate pe actiuni. Situatia e insa diferita de felul in care o prezinta sefii "ros-albilor". Neavind un investitor in adevaratul sens al cuvintului, Dinamo traieste din sumele imprumutate de la diversi conducatori. Numai ca sefii "ros-albilor" isi recupereaza investitia si se aleg cu un profit, in timp ce in vistieria clubului intra firimiturile, iar uneori - nimic! Dinamo este in acest moment un club sarac, dar cu conducatori bogati, ale caror averi au fost ridicate si pe spinarea echipei.

Intr-o prima faza, la FC Dinamo a "inflorit" moda detinerii de fotbalisti in coproprietate. Cel care a profitat din plin de aceasta "afacere" a fost vicepresedintele Gigi Netoiu.

In urma cu trei ani, "Comandantul" a adus de la Universitatea Craiova un contingent de 12 jucatori, impartind in mod egal dreptul de proprietate asupra lor cu gruparea din Soseaua Stefan cel Mare. Astfel, jumatate din suma oficiala a tranzactiei raminea in vistieria clubului. Luna trecuta, fostul ofiter de securitate a legitimat la Dinamo, dupa aceeasi "reteta", cinci fotbalisti adusi din Banie: Mihaita Plesan, Adnan Guso, Mariko Daouda, Cosmin Moti si Ilie Iordache.

Cristi Borcea a depasit acest prag. In vara anului 2003, directorul executiv al "ciinilor rosii" a platit rascumpararea pentru Claudiu Niculescu, achitindu-le celor de la Genoa 1893 suma de 800.000 de dolari. Practic, Borcea a imprumutat FC Dinamo cu 800.000 de dolari, dar nu apare in acte ca proprietar al jucatorului.

Rascumparat cu 800.000 de dolari. Intre Borcea si club exista insa o procura in care se specifica faptul ca toti banii rezultati din vinzarea atacantului vor intra in contul lui. Chiar daca Dinamo a beneficiat de serviciile fotbalistului, imprumutul nu este deloc avantajos pentru club, care nu se va alege cu nimic. Clubul este multumit ca macar nu este nevoit sa-i achite salariul jucatorului, obligatie care cade in sarcina lui Borcea. Mai mult ca sigur, atacantul Claudiu Niculescu va fi vindut in aceasta vara. In momentul vinzarii, intreaga suma de transfer va intra in buzunarul lui Borcea. Nici un leu nu va intra in contul celor de la FC Dinamo dupa aceasta tranzactie, desi clubul are meritul de a-i fi ridicat cota.

Borcea a primit doua oferte de un milion de dolari pentru Niculescu, care este dorit de o prima-divizionara din Germania si de o formatie din Asia.
"Daca va da un gol Olandei, cota lui va creste", le-a spus Borcea apropiatilor. Niculescu n-a facut mare brinza la Rotterdam, dar oficialul dinamovist nu se multumeste sa iasa in cistig doar cu 200.000 de dolari, asteptind finalul campionatului pentru a-l vinde pe "Clau-gol". Borcea ar fi cerut pe atacant suma de doua milioane de dolari!

Peste capul antrenorului. Dorin Semeghin si Vladut Munteanu sint si ei jucatori aflati in coproprietatea lui Cristi Borcea. Datorita faptului ca sefii detin fotbalisti care trebuie vinduti, pentru a-si putea recupera investitia, se ajunge la o alta anomalie. Respectivii jucatori sint impusi in primul "11" peste capul antrenorului. Este cazul lui Semeghin, utilizat la meciul cu Universitatea Craiova, desi tehnicianul Ioan Andone isi propusese sa nu-l mai foloseasca niciodata.

Contactat telefonic ieri, Cristi Borcea n-a acceptat sa intre in detalii: "Sintem in continuare in silenzio stampa. N-avem voie sa dam declaratii". De fiecare data cind este intrebat, raspunsul oficialului este invariabil acelasi: "Claudiu nu este jucatorul meu, ci al clubului Dinamo!".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.