Romania si Armenia sint in aceeasi oala, iesite din calculele calificarii la CM din 2006. Meciul dintre ele se va juca astazi la Constanta, la ora 20.30, pe stadionul "Gheorghe Hagi".

Umilita cu repetitie de Olanda, nationala lui Piturca va avea in aceasta seara o cina saraca, in vestibul, cu o alta napastuita a grupei, Armenia. Cosmarul portocaliu nu poate fi uitat asa usor de Piturca & Co., deoarece omul care conduce nationala armenilor este un olandez, Henk Wiesman. Meciul pare usor, dar sa nu uitam ca Armenia a fost echipa care a obtinut in toamna egalul care l-a trimis pe Puiu Iordanescu la soare, in Arabia Saudita. Ambele echipe au moralul la pamint dupa ce au pierdut ultimele meciuri pe care le-au disputat in Grupa I preliminara pentru CM din Germania, din 2006. Ca o ironie a sortii, meciul se va desfasura pe un stadion care poarta numele lui Gheorghe Hagi, antrenorul sub care a inceput seria esecurilor in calificarile pentru turneele finale mondiale sau europene.

A plecat si Florentin Petre

Ultima victima a problemelor medicale este dinamovistul Florentin Petre, care a plecat ieri spre Bucuresti. Piturca nu il va putea folosi in continuare pe Radoi, care a preferat sa se alature lotului Stelei. Medicul nationalei, Pompiliu Popescu, l-a anuntat pe fundas ca poate fi recuperat pina la ora jocului cu Armenia, dar acesta a preferat sa plece la club. Optiune normala, daca ne gindim ca Steaua are mari sanse la titlu, iar nationala nu mai conteaza in grupa ei de calificare. Mutu este suspendat pentru acest meci, dupa "galbenul" primit la Rotterdam, iar in locul lui va juca Marius Niculae. Revine Rat, ceea ce inseamna ca va disparea Pompiliu Stoica de partea stinga. Pe acelasi flanc, dar in linia de mijloc, este foarte posibil sa fie titularizat Gigel Coman. Armenii au sosit luni dupa-amiaza la Constanta si s-au cazat in Mamaia, la "Savoy".

Din lot face parte si Arman Karamian, jucator legitimat la Rapid si imprumutat la FC Brasov. Spre deosebire de directivele drastice ale lui Piturca privind interdictia de a discuta cu presa, armenii sint foarte volubili. Wiesman s-a plins de moralul scazut al echipei sale dupa infringerea de pe teren propriu, 1-2 cu Macedonia. Ieri dimineata, la ora 11.00, pe o ploaie mocaneasca, a avut loc antrenamentul oficial al nationalei noastre. Dupa sedinta de pregatire jucatorii au pastrat aceeasi tacere penibila si prosteasca in raport cu presa, suparati de comentariile facute dupa rusinea din Olanda.

Mutu a fost cuminte

Apropiati ai lui Adrian Mutu sustin ca fotbalistul nu a fost duminica noapte la night-club-ul "Moulin Rouge". "Am stat acasa", a spus fotbalistul, sustinut de un bun prieten, care a mai adaugat ca au luat masa la restaurantul "La Cena", dupa care a urmat o noapte cuminte. Au existat variante conform carora jucatorul ar fi petrecut citeva ore la "Moulin Rouge" in noaptea in care nationala s-a intors de la Rotterdam, dupa pierderea sanselor de calificare la CM din Germania, de anul viitor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.