* "Miercuri va trebui sa-si explice atitudinea si comportamentul in timpul meciului cu Apulum", a declarat vicepresedintele Comisiei, Alexandru Boc * "La Comisie te cheama chiar si daca nu faci nimic", a spus Cosmin Olaroiu, prieten al tehnicianului italian

Antrenorul stelist Walter Zenga va fi chemat in fata Comisiei de Disciplina a FRF, ca urmare a incidentului petrecut duminica in timpul meciului Steaua-Apulum. Italianul a fost eliminat in minutul 65, de catre arbitrul Robert Dumitru, dupa proteste repetate ale tehnicianului. Zenga a avut o reactie violenta, certandu-se minute bune cu Dumitru si cu arbitrul de rezerva, parasind terenul la insistentele propriilor jucatori. Pe marginea terenului, italianul i-a injurat pe ziaristi si a fost la un pas de a se lua la bataie cu acestia. "Miercuri va trebui sa isi explice atitudinea si comportamentul din timpul meciului cu Apulum", a declarat vicepresedintele Comisiei de Disciplina, Alexandru Boc. Vicepresedintele FRF a spus ca este posibil sa-l cheme in fata Comisiei si pe presedintele Stelei, Mihai Stoica, din cauza ca oficialul stelist a declarat dupa meci ca arbitrul de rezerva Liviu Cinca a vorbit tot timpul partidei la telefonul mobil si ca nu a vazut ce s-a intamplat pe teren.

"Acest lucru nu este adevarat. Urmeaza sa decidem daca il vom chema in fata comisiei pe presedintele Stelei pentru explicatii. Fotbalistul si antrenorul secund al Stelei, Dorinel Munteanu, anticipeaza suspendarea pe care urmeaza sa o primeasca Zenga. "Nu cunosc in detaliu si nu pot sa spun mai multe. El a avut o altercatie cu arbitrul si probabil ca se va lasa cu suspendare", a precizat Munteanu.

Bun prieten cu italianul, antrenorul "bancar" Cosmin Olaroiu este de parere ca poti fi chemat la Comisie fara sa faci nimic. "Problema lui Zenga a fost cauzata si de neplacerile cu tatal sau si stiu cum este pentru ca am trecut si eu prin asta. La comisie suntem chemati si daca nu facem nimic. Eu am spus ca jucatorul meu a lovit mingea, am fost eliminat si am primit doua etape de suspendare. Cred ca de multe ori se exagereaza", a spus Olaroiu, care nu crede ca Zenga va parasi echipa din Ghencea: "Walter Zenga a fost deranjat de anumite comentarii si de o anumita ostilitate din jurul sau, iar lucrurile l-au impins sa spuna ca s-ar putea sa renunte. Eu cred insa ca va continua. Ar fi pacat ca Zenga sa nu ramana la Steaua". Vicepresedintele Comisiei de Disciplina, Alexandru Boc, a spus ca jucatorii si conducatorii care scandeaza trivialitati la adresa echipelor rivale vor fi sanctionati, "cu mentiunea ca acestia sa se afle pe teren la momentul respectiv".

Astfel, presedintele stelist Mihai Stoica si jucatorul Adrian Neaga, care au scandat din mijlocul galeriei in timpul meciului cu Apulum, nu pot fi acuzati. "Din ce am vazut la televizor, atat Neaga, cat si Stoica se aflau in tribuna, alaturi de galerie. Atat timp cat sunt in tribuna, ei nu se afla sub jurisdictia noastra. O sa vedem rapoartele observatorilor si arbitrilor, precum si imaginile filmate si vom stabili daca ii putem chema in fata Comisiei. De asemenea, vom vedea daca jucatorii care s-au urcat pe gard la sfarsitul meciului au scandat trivialitati", a spus Alexandru Boc.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.