Candidatura capitalei Frantei la organizarea JO 2012 a fost cea mai apreciata de catre membrii CIO.
Comitetul de evaluare al CIO a tras ieri dupa-amiaza, la Lausanne, concluziile oficiale pe marginea inspectiilor efectuate in lunile februarie si martie in cele cinci orase candidate la organizarea Olimpiadei din 2012 (Paris, Londra, Madrid, Moscova si New York). Membrii Comitetului Olimpic au examinat fiecare dosar si au atribuit cite un calificativ fiecarei candidaturi, aceasta notare scotind in evidenta punctele forte si punctele slabe, care sa dea o imagine clara pentru votul final, prevazut pe 6 iulie, in Singapore. Primele concluzii ale raportului de 123 de pagini certifica statutul de mari favorite al metropolelor Paris si Londra, ale caror candidaturi sint apreciate de CIO "de foarte mare calitate", spre deosebire de cele ale Madridului si New York-ului, catalogate "de mare calitate".

Singurul dosar care a facut obiectul criticilor a fost cel al Moscovei, dovedindu-se ca doar sustinerea populara (87% dintre moscoviti sint in favoarea organizarii JO) nu este suficienta in astfel de situatii. In lupta la virf, chiar si intre Paris si Londra exista mici diferente, membrii CIO laudind in mod special capitala Frantei, care este si la casele de pariuri favorita la organizarea JO 2012.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.