La meciul Olanda-Romania, Dorinel Munteanu a tipat la Contra si la Mutu. Dupa partida cu Armenia, stelistul se va retrage de la prima reprezentativa

Esecul in fata Olandei, ratarea calificarii la Mondiale si aerele de vedeta ale unora dintre actualii componenti ai nationalei au dus la noi tensiuni in echipa Romaniei. Conform unor surse din anturajul tricolorilor, in vestiarul nostru a izbucnit o cearta violenta intre Dorinel Munteanu, pe de o parte, si citeva dintre "vedete", pe de alta. Spiritele nu s-au calmat, iar in momentul de fata situatia in sinul lotului e glaciala. El insusi o fire conflictuala si fara tact, selectionerul n-a facut nimic pentru a aplana divergentele, astfel ca meciul de miine, cu Armenia, cel de-al noualea din preliminariile Mondialelor, va fi abordat cu o echipa scindata.

Persoane din delegatia tricolora ne-au dezvaluit ca, la meciul Olanda-Romania 2-0, in vestiarul echipei noastre s-a iscat un adevarat scandal. Nervos ca s-a pierdut meciul si, implicit, calificarea din cauza unor greseli stupide, Dorinel Munteanu a tipat la Cosmin Contra, caruia i-a reprosat ca nu se concentreaza si ca i-a pasat lui Robben la gol, desi nu era presat de cineva. La rind a urmat, sustin aceleasi surse, Adi Mutu. Dorinel Munteanu l-a bestelit pe "Briliant" pentru ca n-a sutat la poarta in faza care a precedat contraatacul olandez de la primul gol, dar si faptul ca nu colabora cu colegii. Suparat si el pe cei doi, chiar daca a evitat sa-si exprime sentimentele, Cristi Chivu, capitanul de echipa, nu s-a amestecat in scandal.

"Munti" se retrage

Cearta de simbata a dus la o ruptura adinca in lot, iar prima consecinta va fi, se pare, abandonul lui Dorinel Munteanu. Veteranul in virsta de 37 de ani a fost unul dintre cei mai buni tricolori in meciul cu "portocaliii", dar ar fi decis sa renunte la nationala dupa partida cu Armenia, de miine seara. El s-ar opri, astfel, la "cota" 124 in privinta selectiilor, cu una mai putin decit "Regele" Gica Hagi.

Dorinel a refuzat, duminica dupa-amiaza, sa discute despre acest subiect, enervindu-se subit cind a fost intrebat daca va mai continua dupa partida cu Armenia: "Sinteti curiosi? N-o sa va spun! Nu vreau sa raspund la asta!". El a adaugat ca, "in viitoarea campanie de calificare, la care eu nu voi mai participa, e nevoie de mai multa seriozitate". Ulterior, Dorinel a explicat de ce s-a rastit la Contra si Mutu: "Cum sa nu ma iau de ei, cind s-au prezentat asa cum s-au prezentat la meciul asta decisiv?".

Esecul experimentului

In acelasi timp, retragerea lui "Munti" va insemna si esecul tentativei lui Piturca de a reinstaura climatul de disciplina si seriozitate la nationala cu ajutorul "veteranilor". In februarie, la prima actiune a nationalei, antrenorul a avut prima si singura initiativa coerenta de la venirea sa pe banca tricolorilor, convocind citiva jucatori trecuti de 30 de ani, la care se renuntase: Adi Ilie, Costel Gilca, Dorinel Munteanu, Bogdan Stelea si Vali Nastase. Acestora li s-a adaugat, la partida cu Olanda, de la Bucuresti, si Viorel Moldovan. Piturca l-a mai pastrat, pentru returul cu batavii, doar pe Dorinel Munteanu.
Acum, ultimul mohican al generatiei de aur va parasi si el nationala, care va ramine pe mina lui Mutu, Chivu, Pancu si Lobont. Se va rupe, astfel, ultima legatura a actualei echipe cu marile performante din trecut.

Mutrele "Briliantului"

Neintelegerile din lot au fost vizibile si duminica seara, la sosirea aeronavei in Romania. "Vedetele" echipei au refuzat sa se opreasca pentru a da declaratii.

In timp ce Dorinel Munteanu ramasese in fata autocarului, pentru a sta de vorba cu ziaristii, Mutu s-a urcat in masina si, din spatele geamului, a inceput sa vocifereze la adresa stelistului, reprosindu-i ca discuta cu presa. Ulterior, Piturca s-a raliat acestei opinii, facindu-i cu ou si cu otet pe Dorinel Munteanu si pe ceilalti jucatori care se oprisera pentru declaratii. Embargoul a continuat si ieri, cind ziaristilor nu li s-a permis sa discute cu fotbalistii.
Mutu a parasit echipa nationala inca de duminica dupa-amiaza, el fiind suspendat pentru meciul cu Armenia. La fel s-a intimplat si cu Claudiu Niculescu, accidentat. Ca sa "plombeze" lotul, Piturca l-a convocat pe Ionut Mazilu, de la Sportul.

Un politist pe teren

Pentru partida de miercuri seara, FRF a scos la vinzare 13.100 de bilete. Pretul a fost fixat la 75.000 de lei - pentru peluze, 150.000 de lei - pentru tribuna a II-a, 300.000 de lei - pentru tribuna I si 1.000.000 de lei - pentru tribuna 0.

Publicului i se va permite sa intre pe stadion incepind de la 17.30, cu trei ore inainte de startul partidei. Jocul va fi arbitrat de o brigada elena, avindu-l la centru pe Athanassios Briakos (38 de ani), iar la linii - pe Konstantinos Dalas (36 de ani) si Cristos Gennaios (37 de ani). "Centralul" este de profesie politist.

Antrenorul armenilor, sfatuit de Van Basten

Armenii au sosit la Constanta ieri, la ora 17.00. Henk Wisman, antrenorul olandez angajat de federatia armeana acum citeva saptamini, a recunoscut ca duminica a stat de vorba la telefon cu Van Basten, care i-a explicat cum joaca Romania. "Va fi un meci greu, dar eu ii cunosc foarte bine pe Chivu, Mitea, Lobont si Mutu", a declarat Wisman.
Politicos, Arman Karamian, fotbalistul de la FC Brasov, a marturisit ca "sinteti mai buni, Romania are jucatori de valoare, e greu sa cistigam, chiar daca in fotbal e posibil orice. Noi ne vom juca sansa...". Arman a incheiat cu un alt compliment: "Idolul meu e Mutu!". Delegatia armeana s-a cazat la hotelul "Savoy".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.