Sport 4 Martie 2009 12:42
Cel putin asa doreste fundasul formatiei Portsmouth, Sol Campbell, care a cerut autoritatilor fotbalistice sa depuncteze echipele cu suporteri rasisti si care se manifesta impotriva jucatorilor de culoare

Capitanul gruparii engleze a fost de mai multe ori tinta jignirilor rasiste, mai ales din partea suporterilor lui Tottenham, care au fost nemultumiti ca in 2001 s-a transferat la Arsenal, informeaza NewsIn.

"Autoritatile trebuie sa faca mai multe. Eu sunt doar un caz, dar sunt multi fotbalisti in Europa care sunt supusi unui tratament asemanator. Singurul mod prin care asa ceva poate sa fie oprit este numai prin depunctarea echipelor. Cu trei puncte mai putin poti sa pierzi campionatul sau poti retrograda. In alte sporturi nu se intampla asa ceva, niciodata nu am vazut astfel de incidente la tenis, rugby, crichet sau atletism. Este de neacceptat", a afirmat Sol Campbell.

Politia din Hampshire a deschis o ancheta dupa ultimile jigniri aduse jucatorului, iar 11 persoane au fost acuzate, varstele lor fiind cuprinse intre 13 si 54 de ani. Patru dintre fanii lui Tottenham au recunoscut ca sunt vinovati si au primit interdictie pe stadioane timp de trei ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.