Sport 3 Martie 2009 18:28
Capitanul nejucator al echipei de Cupa Davis a Romaniei, Andrei Pavel, a declarat astazi pentru NewsIn ca Rusia este favorita in meciul contra Romaniei, dar in aceasta competitie sunt multe surprize, iar Victor Hanescu este capabil sa invinga orice adversar.

"Cu rusii, pe orice suprafata am juca, ei sunt favoriti. Au trei jucatori in primii 40 din lume, iar asta spune totul. Safin, Iujnai si Tursunov sunt jucatori care nu mai au nevoie de nicio prezentare, insa Romania are avantajul terenului propriu", a declarat Pavel.

Acesta a mai spus ca Victor Hanescu se afla intr-o forma foarte buna si este capabil sa invinga oricare din adversari: "Victor Hanescu a reintrat in top 40, lucru care ma bucua foarte tare. Este intr-o forma buna si sunt convins ca poate sa bata pe oricine. Iar Victor Crivoi joaca si el bine si ii convine suprafata".

Fostul jucator a adaugat ca nu s-a decis inca asupra echipei de dublu: "Am decis ca in lot sa ramana Hanescu, Crivoi, Tecau si Cruciat, dar inca nu stiu cine va juca la dublu. Mai am timp pana joi sa ma decid".

Liderul echipei Romaniei, Victor Hanescu, spune si el ca Rusia porneste cu prima sansa: "Ei sunt favoriti, dar poate tocmai acest lucru este in avantajul nostru, pentru ca noi jucam mai relaxati, presiunea este pe ei. Noi asteptam sa jucam bine si sa facem o surpriza".

Luni a fost montat in sala Transilvania din Sibiu si sistemul hawkeye, comandat de rusi. Acesta anunta atunci cand o minge a iesit in afara terenului si este folosit pentru prima data in Romania. Sistemul a fost comandat de echipa Rusiei, care a platit 60.000 euro pentru inchirierea lui timp de doua saptamani.

Meciul de Cupa Davis dintre Romania si Rusia va avea loc in perioada 6-8 martie, in sala Transilvania din Sibiu. Romania si Rusia s-au intalnit de patru ori pana acum (1969, 1972, 1973, 1997), iar scorul general al intalnirilor este de 3-1 in favoarea romanilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.