Sport 3 Martie 2009 15:59
Federatia Internationala de Atletism (IAAF) a hotarat astazi ca incepand cu anul 2010, in calendarul oficial sa apara Diamond League, competitie care va inlocui Golden League, informeaza site-ul oficial al forului

Aceasta schimbare vine din dorinta IAAF ca aceasta competitie sa abia loc si in afara Europei. Pana in acest moment, s-au stabilit doar 12 etape din Diamond League: Aviva London Grand Prix; Aviva British Grand Prix; Athletissima Lausanne; Bislett Games Oslo; DN Galan Stockholm; Herculis Monaco; Meeting Arena Paris St-Denis; Memorial Van Damme Brussels; Prefontaine Classic Eugene; Reebok Grand Prix New York; China Golden Grand Prix; Weltklasse Zurich.

IAAF va anunta componenta etapelor pana la finalul sezonului 2009.

Pe langa aceste schimbari, o alta inovatie este aceea ca sportivi de la 32 de discipline atletice vor putea sa concureze, iar fiecare etapa va oferi premii de 416.000 de dolari. La fiecare etapa sportivii vor primi puncte, iar la final, sportivul cu cele mai multe puncte acumulate va primi un diamant de 4 carate, care valoreaza aproximativ 80.000 de dolari.

Drepturile TV de transmitere a acestei competitii sunt ale companiei IMG.

Dupa ce a fost luata aceasta hotarare, presedintele IAAF, Lamine Diack, a declarat: "Sunt multumit ca IAAF a reusit sa creeze o competitie profesionista, care va oferi spectacol de inalta clasa si oportunitatea de a concura la un nivel inalt multor atleti".

IAAF Golden League este un circuit anual care cuprinde principalele sase reuniuni ale sezonului de atletism din Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.