Atacantul brazilian Ronaldinho, banuit ca alaturi de fratele si agentul sau, Roberto Assis, a primit un comision ilegal in valoare de 11,6 milioane de dolari, in urma transferului la Paris Saint Germain, in 2001, a anuntat ca este dispus sa dea explicatii in fata justitiei franceze.

Ronaldinho a facut aceasta declaratie la baza de antrenament de la Teresopolis, unde nationala Braziliei pregateste meciurile cu Paraguay si Argentina, din preliminariile CM 2006. "Am aflat de acest caz in urma cu doua minute si nu am nici o problema. Daca ma cheama la audieri, ma voi duce", a declarat Ronaldinho.

Cotidianul "Le Figaro" a anuntat joi datele acestei afaceri. Potrivit sursei citate, dezvaluirile au fost facute de Jerome Valcke, care era presedintele firmei Sport + BV, filiala olandeza a postului francez de televiziune Canal +, special creata pentru efectuarea operatiilor financiare legate de transferul lui Ronaldinho la PSG. Valcke a explicat ca, la cererea lui Roberto Assis, Sport + BV a virat intr-un cont dintr-o banca elvetiana mai intai 2,6 milioane de dolari si apoi 9 milioane de dolari. Pentru a nu trezi suspiciunile autoritatilor fiscale si pentru a ascunde aceasta plata, responsabilii filialei olandeze au creat pe numele celor doi frati o fundatie-fantoma in Luxemburg, titulara contului in care s-au depus banii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.