Invitat la emisiunea "Nasul" de la B1 TV, Mircea Lucescu a povestit cum, dupa un meci din Liga Campionilor, Adrian Mutu si Daniel Pancu au petrecut toata noaptea in cluburile din Londra. A doua zi, fostul rapidist nu a mai reusit sa prinda avionul care trebuia sa il duca la Istanbul.
Partida la care face referire Mircea Lucescu, Chelsea - Besiktas, s-a disputat pe 1 octombrie 2003, in cadrul grupei G a Ligii Campionilor. In partida castigata atunci de echipa turca cu 2-0 chiar la Londra, Adrian Mutu a fost titular si a jucat doar o repriza.

La Besiktas, echipa antrenata atunci de Lucescu, Daniel Pancu a fost integralist, insa evolutia sa nu a fost stralucita. Cei doi internationali romani s-ar fi intalnit dupa partida pentru a petrece noaptea prin cluburi. A doua zi dimineata, Pancu nu s-a prezentat la aeroport pentru a pleca alaturi de coechipieri la Istanbul. "...Ii stiu defectele. Este un baiat foarte bun, dar daca nu rezista la bautura... Mi-aduc aminte ca dupa un meci la Chelsea a disparut cu Mutu noaptea si nu a venit la avion", isi aminteste Lucescu.

Tehnicianul spune ca a fost nevoit sa ii minta pe ziaristii turci care il intrebau in legatura cu absenta romanului. Lucescu a inventat o poveste, potrivit careia l-ar fi pedepsit pe Daniel Pancu sa se intoarca pe banii lui in Turcia pentru ca nu a respectat sarcinile de joc in meciul cu Chelsea. Mai mult, fostul tehnician de la Besiktas a sugerat ca Pancu are o problema cu bautura, fiind mult prea des atras de excesele bahice. Peste noua zile, atat Mutu cat si Pancu erau titulari in partida Danemarca - Romania din preliminariile pentru Euro 2004, ambii marcand cate un gol.

Dezamagit

Lucescu i-a reprosat lui Pancu faptul ca s-a lasat amagit de presupuse oferte de la Chelsea si Valencia si nu l-a urmat la Sahtior. "Ce, ma duc eu sa joc cu Florea?", s-ar fi referit Pancu la Daniel Florea, fost component al echipei Sahtior. Antrenorul s-a aratat deranjat si de atitudinea lui Bogdan Lobont, caruia ii reproseaza faptul ca a refuzat sa vina alaturi de el la Sahtior, invocand faptul are nevoie si de acceptul impresarului sau, Ioan Becali.

TRICOLORII ACUZA SABOTAJUL LUI LUCESCU

Componentii echipei nationale au luat atitudine, vizavi de declaratiile facute de Mircea Lucescu, afirmatii care i-au deranjat pe tricolori.

Cu doar doua zile inaintea meciului cu Olanda, antrenorul lui Sahtior Donetk a vorbit in fata camerelor de luat vederi despre problemele pe care unii dintre elevii lui Victor Piturca le au cu bautura, pronuntand numele lui Daniel Pancu si Adrian Mutu. Ieri, dupa antrenamentul oficial desfasurat pe stadionul De Kuijp, atat selectionerul Victor Piturca, cat si fotbalistii primei reprezentative au incercat sa evite sa comenteze cele spuse de "Il Luce". Selectionerul a preferat sa afirme doar: "Nu ma intereseaza ceea ce a declarat Lucescu. Vom vorbi dupa acest meci despre problemele colaterale. Numai la asta nu-mi sta mie acum gandul".

Meteahna veche

Daniel Pancu, cel vizat direct de afirmatiile tehnicianului minerilor, a luat atitudine: "Pacat de ceea ce a declarat Lucescu. E un lucru urat. Eu nu am nici un fel de probleme cu bautura. Am facut lururi frumoase impreuna si l-am ajutat mult. In rest, nu mai am ce sa spun". Capitanul Cristi Chivu i-a luat apararea lui Pancu, precizand: "Aceasta este vechea meteahna romaneasca.Nu stiu de ce, dar inaintea fiecarui meci important apare cate ceva, un scandal si se tensioneaza atmosfera. Nu vreau sa comentez foarte multe lucruri. Asta este..."

Mutu nu infirma

Adrian Mutu nu a dorit sa-i raspunda antrenorului lui Sahtior, comentand: "Este adevarat, doar ca Pancu a ramas la mine dupa meci. Doar despre asta este vorba. Restul nu ma intereseaza. Il respect pe domnul Lucescu si nu vreau sa afirm nimic mai mult". Jucatorii au incercat pe cat posibil sa mascheze faptul ca declaratiile lui Mircea Lucescu i-au deranjat, cei mai multi dintre fotbalistii lui Piturca ocolind subiectul care-l aveau in centru pe tehnicianul clubului ucrainean.

VICTOR BECALI: TOTUL E O SCORNEALA!

Agentul FIFA, Victor Becali ,sustine ca Daniel Pancu nu a fost transferat la Sahtior Donetk, deoarece Mircea Lucescu a spus ca pentru un jucator precum fostul jucator al Rapidului nu merita sa dai 3 milioane de euro!

Buna ziua, domnule samsar!
(rade cu pofta) Vorbesti de parca ai fi Mircea Lucescu, invitat la Radu Moraru. Hai sa-ti spun ceva: Lucescu a fost primul samsar din fotbalul romanesc!

Mai este si acum?
Da, dar practica aceasta meserie clandestin. Asta e domnul Lucescu: un samsar clandestin, pe cand eu, fratele meu si Gica Popescu suntem agenti FIFA si avem licenta de la Federatia Romana de Fotbal.

De ce ziceti ca Lucescu e samsar?
Pentru ca sunt foarte multe persoane din fotbalul romanesc care vorbesc de comisioanele pe care le percepe domnul Lucescu. De ce crezi ca l-a refuzat pe Daniel Pancu la Sahtior?

Era suma de transfer prea mare?
Suma de transfer era de 3 milioane de euro, dar Lucescu a spus, la acea vreme, ca un fotbalist, precum Pancu, nu valoreaza 3 milioane. Iar apoi l-a adus Matuzalem, de la Brescia, pentru 15 milioane... Intelegi? Deci Pancu era supraevaluat, la 3 milioane, iar el a adus la Sahtior patru brazilieni, pentru care s-au platit 30 de milioane...

Pancu infirma

Apropo, Lucescu a spus ca dupa meciul Chelsea - Besiktas, Pancu si Mutu au petrecut toata noaptea in cluburile din Londra. Stiti ceva?
Am auzit si eu de varianta asta. Nu, potrivit informatiilor mele, nu s-a intamplat asa. Am discutat si cu Daniel (n.r. - Pancu) si mi-a confirmat ca totul este o scorneala, o minciuna. Oricum, daca stia ceva, Lucescu trebuia sa vorbeasca la vremea respectiva, nu acum, dupa atatea luni.

De ce credeti ca a facut-o acum?
Nu stiu, dar asta spune multe despre caracterul lui. N-am auzit nici un antrenor sa vorbeasca asa despre un fost elev al sau... Apoi mai este si povestea cu Lobont, ca nu l-am fi lasat noi sa ajunga la Sahtior. Nimic mai fals. Poate ca Lucescu l-a propulsat in fotbalul mare pe Bogdan, dar la o adica asta era meseria lui, nu? Nu trebuia sa promoveze la echipa tinere talente si sa obtina rezultate? Ce vrea domnul Lucescu acum, ca jucatorii promovati de el sa-i ramana datori toata viata?


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.