Handbalistul roman Marian Cozma a fost inmormantat, vineri, la Cimitirul Pipera din Bucuresti in prezenta a peste 1.000 de oameni care l-au condus pe sportiv pe ultimul drum

In multimea care l-a condus pe Marian Cozma la cimitir au fost si componentii echipei MKB Veszprem, antrenorul Lajos Mocsai, oficialii ai orasului maghiar, dar si personalitati ale handbalului romanesc. Inainte de a fi inmormantat Marian Cozma, a fost intonat imnul Romaniei. Slujba a fost tinuta de 3 preoti, toata ceremonia incheindu-se la ora 15:30, infmeaza NewsIn.

Slujba de inmormantare de la Biserica Teiul Doamnei Ghica a inceput in jurul orei 12:30, in biserica fiind prezenti familia, oficiali romani din handbal, delegatia maghiara care cuprinde echipa MKB Veszprem, dar si oficialitati locale din orasul maghiar. Sute de suporteri au asteptat in timpul slujbei in curtea bisericii. Ceremonialul religios a durat pana la ora 14:00.

Sicriul cu trupul lui Marian Cozma a fost depus, vineri dimineata, la sediul clublui CS Dinamo, unde suporterii si-au luat ramas bun de la el. La acest eveniment au participat, printre altii, presedintele CS Dinamo, Marcel Popescu, vicepresedintele FRH, Petre Paleu, presedintele COSR, Octavian Morariu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, Ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, secretarul de stat in MTS, Octavian Belu, echipa la care activa jucatorul, MKB Veszprem, insotiti de antrenorul Lajos Mocsai, presedintele Federatiei Ungare de Handbal, Istvan Kiss, primarul orasului, Janos Debreczenyi, presedintele Consiliului Judetean Veszprem, Lasztovica Jeno, presedintele clubului MKB Veszprem, Akos Hunyadfalvy.

Ministerul Tineretului si Sportului i-a acordat vineri titlul de Maestru Emerit al Sportului, pentru merite deosebite in handbalul de performanta si pentru contributia pe care Marian Cozma a avut-o la dezvoltarea sportului romanesc. Medalia care atesta acest titlu i-a fost inmanata lui Petre Cozma.
Putin dupa ora 12:00, sicriul lui Marian Cozma a fost ridicat de la CS Dinamo, in aplauzele suporterilor care au cantat: "Te vom iubi mereu", refren care pana nu de mult ii era destinat capitanului Catalin Haldan. Suporterii au continuat sa cante pentru handbalist: "Cozma Marian inseamna Dinamo" sau "Esti caine si dupa moarte". De langa masina care transporta trupul neinsufletit al handbalistului, tatal lui Marian Cozma i-a salutat inca o data pe suporterii care au venit sa isi ia adio de la sportiv.

Pivotul echipei Veszprem, Marian Cozma, a murit, sambata noapte, dupa ce a fost injunghiat mortal in zona inimii. Handbalistul roman se afla intr-un club din Ungaria, unde sarbatorea alaturi de coechipierii sai nasterea copilului unuia dintre acestia. La un moment dat s-a iscat un scandal cu un grup de persoane de etnie rroma, in urma caruia Cozma a fost injunghiat in zona inimii, iar alti doi colegi au fost grav raniti. Marian Cozma a murit in drum spre spital, in timp ce Zarko Sesum a suferit mai multe fracturi craniene, iar Ivan Pesic a fost injunghiat in zona rinichilor.

Marian Cozma avea 26 de ani si a activat la echipele Dinamo si MKB Veszprem. Cu Dinamo, pivotul a castigat titlul de campion in 2005, iar cu gruparea maghiara a cucerit titlul de doua ori in 2007, 2008. In palmaresul romanului mai apare si Cupa Cupelor, castigata in 2008 cu formatia ungara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.