Selectionerul Victor Piturca incheie in aceasta dimineata, cu cateva ore inaintea plecarii spre Olanda, pregatirile pentru meciul de la Rotterdam, desfasurate cu usile inchise in cantonamentul de la Saftica. Informatiile privind antrenamentele tricolorilor sunt destul de putine si ele ne-au parvenit numai prin intermediul ofiterului de presa al FRF, Paul Zaharia.

In linii mari se cunoaste echipa

Putem spune, asadar, ca dupa mai bine de trei zile de stat impreuna cu jucatorii, dupa cinci antrenamente si un joc-scoala cu reprezentativa de tineret (scor 4-0 pentru nationala mare, au inscris de cate doua ori Claudiu Niculescu si Florentin Petre), selectionerul a avut posibilitatea sa isi faca o idee si sa se hotarasca in proportie de 90 la suta asupra jucatorilor cu care va incepe meciul de la Rotterdam, in functie de strategia si tactica cu care echipa noastra va aborda meciul cu Olanda. E adevarat, tricolorii vor mai efectua un antrenament pe stadionul "Feijnoord", vineri dimineata, dar fiind vorba mai mult de o acomodare cu gazonul arenei care va gazdui meciul, el nu poate schimba radical datele problemei si optiunile selectionerului din perioada cantonamentului de la Saftica.

Surpriza selectionerului

In cel mai important moment al pregatirilor jocul-scoala cu echipa de tineret - Victor Piturca a inceput meciul in formula: Lobont-Contra, Tamas, Ghionea, Pompiliu Stoica-Mutu, Claudiu Niculescu.
Selectionerul i-a menajat pe Chivu (absent pe toata durata antrenamentului) si Radoi (a jucat numai repriza secunda), titulari siguri la Rotterdam. Speculand o declaratie a selectionerului, potrivit careia Piturca ii va servi o surpriza lui Van Basten, toata lumea se gandeste ca ea ar putea surveni pe banda stanga si ea se datoreaza absentei lui Rat, suspendat pentru meciul de sambata. In aceste conditii este posibil ca Piturca sa-l foloseasca pe acest post pe Chivu, care a mai evoluat la nationala fundas, mijlocul defensivei fiind incredintat cuplului de fundasi centrali ai Stelei, Radoi-Ghionea.

Titularizarea lui Chivu ca fundas de banda stanga se justifica prin calitatile deosebite ale jucatorului lui AS Roma, viteza, tehnica si mari posibilitati de participare la actiunile ofensive ale echipei. Daca in privinta titularizarii lui Dorinel Munteanu, Contra, Pancu, Mitea, Mutu, Claudiu Niculescu, Lobont lucrurile par a fi clare, Piturca ar mai putea face o miscare in linia de mijloc unde prin accidentarea lui Florentin Dumitru in partida scoala cu Dinamo 2 s-a accidentat, si la lot a fost convocat Gigel Bucur care a si jucat si a inscris. In aceste conditii, rivalul lui Florentin Petre ar putea sa fie Ovidiu Petre jucator inalt care face la fel de bine faza de atac si cea ofensiva.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.