La sfarsitul acestei saptamani incepe editia cu numarul 109 a Turneului celor 6 Natiuni la rugby.
Campioana en-titre, Tara Galilor, care anul trecut a reusit un Gran Slam, va avea mult de tras pentru a-si apara titlul pentru ca Anglia, Franta si chiar Irlanda sunt cotate cu sanse bune de castig. Trei echipe, Scotia, Irlanda si Tara Galilor, au participat la toate editiile, Anglia a lipsit in 1888 si 1889, Franta a fost primita in competitie in anul 1910, dar nu a jucat intre anii 1931 si 1939, iar Italia a fost acceptata abia din anul 2000.

Inca din anul 1883, pe langa cupa pe care o primeste castigatoarea competitiei, se mai acorda alte patru trofee: cupa Calcutta, pe care o castiga invingatoarea meciului dintre Scotia si Anglia, Gran Slam, pentru echipa care castiga toate cele cinci meciuri disputate, Tripla Coroana, pentru selectionata britanica invingatoare in toate partidele jucate in compania echipelor din Insula si Lingura de Lemn, pe care o primeste echipa care pierde toate meciurile.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.