Fostul international Gica Popescu a declarat astazi pentru NewsIn ca delegarea Bucurestiului ca oras gazda al finalei Europa League 2012 nu reprezinta un atu pentru Mircea Sandu in cursa viitoarelor alegeri pentru functia de presedinte al FRF

"Nu cred ca va conta finala respectiva in perspectiva alegerilor, lumea uita repede la noi si mai este un an si jumatate pana la alegeri. Credeti ca pentru cei de la Liga a III-a conteaza unde se joaca finala respectiva, sau ii intereseaza asta pe cei de la Centrele de copii si juniori din Liga a II-a? Cei care vor vota nu cred ca vor fi interesati prea mult de asta. Viitorii candidati nu cred ca vor fi descurajati, ci din contra, asta ar trebui sa-i motiveze si mai mult, pentru ca au in fata un concurent si mai puternic", a spus Gica Popescu.

Actualul mandat al conducerii FRF se va incheia la data de 10 aprilie 2010, urmand ca alegerile sa aiba loc dupa aceasta data.

Fostul international roman a vorbit si despre importanta organizarii unei finale europene la Bucuresti: "Este important pentru oras ca vom organiza finala Europa League, eu am primit vestea asta pe schiuri, eram in vacanta. A contat foarte mult prietenia lui Mircea Sandu cu Platini si faptul ca vom avea un stadion nou, conteaza fiecare amanunt".

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat joi ca Bucurestiul va fi gazda Europa League din 2012, in urma sedintei care a avut loc in Comitetul Executiv al UEFA, aceasta decizie fiind o rasplata a muncii depuse de echipa din cadrul FRF.

Popescu a opinat ca datorita mediatizarii evenimentului organizarii finalei Europa League 2012, Capitala Romaniei nu va mai fi confundata cu cea a Ungariei: "Ne confunda cei care habar nu au de geografie si ar trebui sa le fie rusine ca fac lucrul asta".

Gica Popescu a afirmat episodul in care numele selectionerului Victor Piturca a aparut in ultimele stenograme date publicitatii de DNA poate afecta atmosfera din interiorul nationalei inaintea meciului cu Serbia: "Nu-i intereseaza ca nationala trebuie sa aiba liniste inaintea dublei cu Serbia si Austria. Aparentele arata ca nu-i intereseaza, dar probabil ca dansii considera ca isi fac treaba".

Altfel, fostul international roman a opinat ca mass-media mediatizeaza excesiv stenogramele date publicitatii de catre DNA, iar aceasta atitudine ar trebui sa inceapa sa dispara din randul presei. De asemenea, Popescu a dezvaluit ca in viitorul apropiat are de gand sa puna bazele unui proiect care are legatura cu fotbalul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.