Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat vineri ca isi doreste ca viitorul stadion national sa fie inaugurat cu un amical de lux si a marturisit ca primele echipe pe care si le doreste sunt Brazilia si Argentina.

"Proiectul stadionului va fi terminat in toamna anului 2010. Este o victorie pentru fotbalul romanesc. Se va vorbi de Bucuresti, acesta va fi unul din marile avantaje. Nu este numai meritul FRF, ci si al primariei, si al guvernului, al tuturor celor care s-au implicat. Nu cred ca Bucuresti va mai putea fi confundat cu Budapesta de acum inainte, chiar daca pronuntia celor doua capitale se aseamana", a declarat Mircea Sandu vineri, la revenirea in tara de la Nyon, unde s-a decis ca Bucurestiul sa gazduiasca finala Ligii Europa din 2012.

Presedintele FRF a anuntat ca a planificat deja o inaugurare a noului stadion cu un amical de lux. "Vom incerca sa aducem o mare putere fotbalistica atunci cand va fi inaugurat stadionul. Ne gandim la Brazilia sau la Argentina. Atunci cand ai un stadion mare poti chema orice echipa", a spus Mircea Sandu, care a mentionat ca va fi foarte greu ca o echipa din Romania sa joace in finala de la Bucuresti. "Nu stiu daca o echipa romaneasca va avea sansa sa joace in acea finala. Dar se poate, de ce nu, ca orice echipa din Romania, daca va avea potential, sa ajunga in acea faza. In ziua de azi, fara un lot de 60-70 de milioane nu poti ajunge intr-o finala de cupa europeana", a explicat presedintele FRF, potrivit NewsIn.

Sandu s-a declarat multumit ca in timp baza materiala a fotbalului romanesc se va imbunatati. "Constructia acestui nou stadion va semana cu un joc de lego. La Cluj se misca lucrurile pentru un nou stadion si vor intra in calcule si Timisoara, si Craiova. Avem nevoie de stadioane unde lumea sa vina sa vada civilizat un meci", a mai spus seful FRF.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.