Fostul mare pugilist suedez Ingermar "Ingo" Johansson, campion mondial la categoria grea, a decedat vineri noapte, la varsta de 76 de ani, a anuntat Federatia Suedeza de Box, citata de Reuters.

Johansson suferea de Alzheimer si a murit cu putin timp inainte de miezul noptii la resedinta sa din localitatea Kungbacka, alaturi de el fiind fiica sa Maria Gregner, relateaza NewsIn.

"Ingo" a castigat titlul mondial in anul 1959, in fata americanului Floyd Patterson, in runda a treia a unui meci disputat pe stadionul Yankee din New York, iar forul suedez deplange decesul sau. "Cel mai mare dintre cei mari a plecat dintre noi", se arata intr-un comunicat remis de Federatia Suedeza de Box.

Boxerul suedez a castigat centura europeana la categoria grea in anul 1956, dupa ce l-a invins pe Franco Cavicchi, apoi si-a mai aparat titlul de doua ori in fata lui Henry Cooper si a lui Joe Erskine. Si-a castigat dreptul de a boxa pentru "centura suprema" in 1958 si a profitat de el, desi Patterson si-a recastigat titlul in 1960. Dupa aceea insa, cei doi boxeri au devenit foarte buni prieteni.

Floyd Patterson vs Ingemar Johansson


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.