In ciuda crizei economice, finala campionatului de fotbal american, SuperBowl, aduce o cifra record a incasarilor din vanzarea spatiului publicitar, a anuntat sambata NBC, postul care va transmite meciul.

Postul american de televiziune a anuntat vanzarea unui spatiu publicitar mai mare decat cel de anul trecut, in valoare de 261 milioane de dolari pentru ziua transmisiunii (duminica n.r.), dintre care 206 milioane de dolari in timpul meciului, relateaza NewsIn, citand AFP.

Anul trecut, postul concurent, Fox, a inregistrat incasari de 250 de milioane pentru spatiul publicitar alocat zilei in care urma sa fie transmisa finala.

Eveniment sportiv foarte popular in Statele Unite , finala SuperBowl din acest an aduce fata in fata echipele Pittsburgh Steelers si Arizona Cardinals, pe stadionul din Tampa (Florida), si va fi urmarit de aproape de 100 de milioane de telespectatori.

Marii absenti din pauzele publicitare din seara finalei vor fi constructorii americani de masini, General Motors, Ford si Chrysler, care se confrunta cu probleme serioase din cauza crizei economice, in schimb calupurile publicitare vor include reclame pentru branduri japoneze si germane, precum Honda, Toyota si Audi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.