Jucatoarea americana de tenis Serena Williams a castigat, sambata, pentru a patra oara turneul Australian Open, dupa ce a invins-o in finala pe rusoaica Dinara Safina, la capatul uni meci ce a durat doar 59 de minute, informeaza site-ul oficial al comeptitiei.
Serena Williams (numarul 2 mondial) a trecut de Dinara Safina (numarul 3 mondial) in doua seturi, scor 6-0, 6-3, iar in urma acestui rezultat americanca se va instala pe primul loc in clasamentul mondial WTA. De asemenea, Dinara va urca pe pozitia secunda, in timp ce actualul lider, sarboiaca Jelena Jankovic, va ajunge pe locul 3.

Cea mai mica dintre surorile Williams s-a mai impus la turneul de la Melbourne in 2003, 2005 si 2007, iar titlul din acest an este cel de-al 10-lea obtinut in intreaga cariera de simplu la un turneu de Grand Slem. Ea a devenit astfel a saptea femeie care a castigat cel putin 10 titluri majore si este sportiva care a obtinut cele mai mari castiguri de-a lungul carierei, cu aproximativ 23 de milioane de dolari, arata NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.