Elvetianul Roger Federer, liderul mondial in clasamentul ATP, nu i-a lasat nici o sansa lui Victor Hanescu ieri dupa-amiaza in sferturile de finala ale turneului de tenis de la Roland Garros. Pe Centralul parizian, in fata unor tribune arhipline, reprezentantul nostru a cedat in fata Bestiei cu scorul 2-6, 6-7 (3), 3-6, la capatul unei partide care a durat doua ore si patru minute.

Serviciul puternic si reverul foarte bun nu l-au ajutat pe roman sa tina piept masinii de tenis din Tara Cantoanelor, care, desi a facut mai multe greseli nefortate, si-a adjudecat meciul fara sa se forteze. Victor Hanescu a pierdut primul set dupa numai 34 de minute, dar a reusit in urmatorul sa-si puna in dificultate de cateva ori adversarul si sa ajunga in tie-break unde, desi a luptat pentru fiecare punct, a pierdut cu 3-7. La sfarsitul setului al treilea, Federer s-a relaxat prematur si, la 5-1, a ratat doua mingi de meci, dupa doua duble greseli consecutive. Hanescu a profitat, si-a trecut break-ul in cont, dar a pierdut setul, care s-a dovedit a fi ultimul, cu 3-6.

Pentru amatorii de statistici, mentionam ca Victor Hanescu a avut doar 26 de greseli neprovocate fata de 36 ale lui Federer, a obtinut un procentaj mai bun din primul serviciu si a facut doar trei duble greseli fata de sapte ale elvetianului. Roger Federer si-a castigat primul serviciu in procent de 81 la suta, fata de doar 59 Hanescu, si-a adjudecat 56 de puncte fata de doar 17 cate si-a trecut in cont romanul.
Victor Hanescu a parasit competitia cu fruntea sus dupa ce a atins cea mai buna performanta din cariera de pana acum si a devenit al cincilea roman care a atins sferturile de finala ale Internationalelor Frantei. Tenismanul nostru a plecat de la Paris cu 50 de puncte ATP si 116.000 de euro.

Doua romance in sferturi, la junioare

In competitia junioarelor, doua reprezentante ale Romaniei au reusit sa se califice in sferturile de finala ale turneului de la Roland Garros.

Ieri, in optimile de finala, Madalina Gojnea, favorita numarul 15, s-a impus rapid, 6-0, 6-1, in fata ucrainencei Kristina Antoniychuk, iar Raluca Ioana Olaru, cap de serie nr. 14, a invins-o, 6-2, 7-5, pe reprezentanta gazdelor Irena Pavlovic. Din pacate, Alexandra Dulgheru, cap de serie nr. 9, a cedat in fata japonezei Ayumi Miorita, cu scorul 3-6, 2-6, iar Monica Niculescu, favorita nr. 7, a fost eliminata, 6-3, 1-6, 4-6, de frantuzoaica Youllia Feedossova.

In competia de dublu, perechea Mihaela Buzarnescu-Bibiane Schoofs (Romania/Olanda), cap de serie numarul 5, s-a calificat in optimile de finala ale probei de dublu dupa ce in runda inaugurala s-a impus cu scorul de 7-5, 6-3 in fata perechii poloneze Agnieszka Radwanska-Urszula Radwanska. Perechea Sorana Carstea-Alexandra Dulgheru a fost invinsa, in primul tur, cu scorul de 6-3, 2-6, 9-7, de cuplul Yvette Hyndmann-Anna Tatisvili (SUA/Georgia).


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.