Elevii antrenorului Jojic au cucerit pentru a doua oara consecutiv ambele trofee din baschetul masculin romanesc

La capatul unui sezon de exceptie, echipa masculina de baschet CSU Asesoft Ploiesti a realizat, duminica seara, eventul national, cucerind si Cupa Romaniei, dupa ce a trecut in finala intrecerii KO, la Arad, de rivala Poli Carbochim Cluj, cu scorul de 67-63 (30-30). In urma acestui nou succes, dupa cele obtinute in FIBA-Europe Cup si Divizia A, elevii antrenorului Mladen Jojic se pot mandri ca au adunat toate trofeele interne puse la bataie de FRB in ultimii doi ani, fapt care demonstreaza ca investitiile serioase din ultima vreme au dat roade.

De altfel, ploiestenii au reusit si in Cupa Romaniei un parcurs fara greseala, la fel ca si in campionatul national, invingand in semifinale pe Dinamo-Erbasu cu 101-82. Duminica seara, dupa ce ros-albii au obtinut bronzul in dauna echipei Gaz Metan Medias, impunandu-se in finala mica, cu 73-64, CSU Asesoft Ploiesti si Poli Carbochim Cluj s-au luptat 40 de minute cu trofeul pe masa. In ciuda diferentei mari de valoare dintre cele doua loturi, studentii clujeni nu au cedat decat in ultimele zeci de secunde ale finalei, obligandu-l pe antrenorul Mladen Jojic sa introduca pe teren in ultimele minute "artileria grea".

Principalii marcatori: Bulatovic (22 p), Palii (11 p), Toader (10 p), respectiv Krstanovic (18 p), Silvasan (16 p) si Medvedj (12 p). "La capatul unui sezon foarte incarcat, am obtinut o victorie mult mai dificila decat ne asteptam. Cel mai greu a fost sa-mi motivez jucatorii, care s-au si vazut castigatori ai Cupei Romaniei, mai ales dupa ce am invins detasat pe Dinamo, in semifinale", a punctat Jojic, adaugand ca si acest trofeu a fost dedicat memoriei marelui disparut Antonio Alexe, "a carui pierdere a fost resimtita din plin de intreaga echipa".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.