Peste 65.000 de oamenii s-au adunat simbata seara, pe "Stade de France", pentru a urmari duelul celor mai buni piloti din lume implicati in "Cursa Campionilor". Punctul de atractie al serii l-a constituit confruntarea special organizata pentru germanul Michael Schumacher, de sapte ori campion mondial de Formula 1, si francezul Sebastien Loeb, care a cistigat titlul mondial la raliu. Victoria a revenit neamtului. Pe "Stade de France" a fost instalata o pista de asflat, in forma de opt, cu o lungime totala de un kilometru. Pilotii s-au intrecut pe diverse categorii de masini: Ferrari 360 Modena, Peugeot 307 WRC, Xsara WRC si buggy. Cistigatorii fiecarei categorii s-au infruntat pe un Ferrari si o masina de raliuri pentru desemnarea marelui invingator.

Spre surprinderea tuturor, in "Cursa Campionilor" a triumfat finlandezul Heikki Kovalainen, campion mondial la World Series Nissan, care, la 23 de ani, a devenit cel mai tinar cistigator al acestei competitii. In finala, Kovalainen s-a impus in fata francezului Loeb, dupa ce-l eliminase pe campionul de Formula 1. "Este uimitor! N-ai in fiecare zi sansa de a-l invinge pe Schumacher", a declarat emotionat tinarul finlandez.
"Cursa Campionilor" a fost dedicata in acest an Institutului pentru creier si maduva osoasa (ICM), care a primit din partea organizatorilor suma de 200.000 de euro. Evenimentele pentru ICM au continuat ieri cu o parada pe bulevardul Champs Elysee, la care au participat Michael Schumacher, cu un monopost Ferrari, si Sebastien Loeb, la volanul unui Citroen Xsara WRC.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.