Victor Hanescu este noua senzatie a Parisului * Printre cei care il apreciaza se afla si Federer, adversarul lui de astazi din sferturile de finala ale turneului de la Roland Garros

Pentru mine este un vis. Este un mare vis sa fiu aici si sa castig un astfel de meci pe terenul central." Victor Hanescu a rostit aceasta fraza duminica, dupa ce s-a calificat in sferturile de finala ale turneului de la Roland Garros, invingandu-l in cinci seturi pe David Nalbandian, semifinalist anul trecut. Vorbele romanului au fost preluate imediat de toate agentiile de stiri. El e noua senzatie a Parisului. Jocul aratat a impresionat pe toata lumea, iar calmul personal a cucerit simpatia multora. "Rezervat, putin expresiv pe teren, el a oferit publicului o demonstratie de joc clasic cu un rever magnific", a mentionat AFP.

Neil Harman, corespondentul la Paris al ziarului englez "Times", a fost cucerit de Hanescu, care a ajuns in sferturi de pe partea de tablou pe care se afla cel mai bun jucator britanic, Tim Henman. Harman apreciaza calmul romanului, care "nu joaca la fel ca Rafael Nadal... nu tipa si nu arunca racheta". Englezul retine si explicatia lui Victor: "Ce sa fac daca asta e stilul meu? Sunt tacut." Hanescu nu a castigat insa doar simpatia reprezentantilor presei, ci si respectul adversarilor. "Hanescu a jucat un tenis perfect in ultimele doua seturi", a spus Nalbandian dupa meciul de duminica, adaugand ca "am simtit ca nu puteam face prea mult. El a impins meciul la limita. Facea totul bine".

Surprinzator, chiar si numarul unu mondial, elvetianul Roger Federer, nu a uitat de roman in declaratiile sale. "Impotriva lui nu am jucat decat o singura data, anul trecut, la Bucuresti, in Cupa Davis, iar meciul s-a desfasurat pe zgura. Sunt increzator, dar cred ca el a progresat de atunci", a declarat Federer, care in 2004 l-a invins pe Hanescu cu 7-6, 6-3, 6-1. "Aici, jucam tot pe zgura si asta imi da incredere. Dar el este foarte bun si cred ca poate sa joace mult mai bine. Am vazut meciul dintre el si Nalbandian. Am crezut ca poate sa invinga", a adaugat numarul unu mondial. Elvetianul a fost impresionat si de faptul ca Hanescu a jucat foarte bine finalul de meci. "L-a batut pe Nalbandian in ultimele doua seturi atat de usor! Stiu ca este un foarte bun jucator pe zgura. A aratat acest lucru saptamana trecuta si probabil o va arata si de data asta", a marturisit Federer.

Liderul ierarhiei ATP a spus ca totusi meciul de maine nu se va compara cu cel de la Bucuresti. "Acela a fost in sala, acesta e in aer liber. Intervin alte lucruri, printre care si vantul. Acum cred ca are si experienta jocului pe terenul central, lucru care poate sa-l ajute, pentru ca nu o sa fie pe un teren marginas", a explicat elvetianul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.