G14, grupul celor mai puternice 18 cluburi de fotbal din Europa, a anuntat ca sustine formatia Liver-pool, castigatoare a Ligii Cam-pionilor, si ca UEFA ar trebui sa studieze posibilitatile prin care echipa engleza sa isi poata apara titlul in sezonul viitor, informeaza AFP. Grupul G14 a facut presiuni asupra UEFA in 1998, pentru ca in Liga Campionilor sa poata participa si alte formatii pe langa campioanele sau vicecampioanele nationale, amenintand ca isi va crea propria competitie pentru a asigura prezenta marilor cluburi in competitiile europene. Liverpool este unul din membrii fondatori ai G14.

UEFA refuza, deocamdata, sa schimbe regulamentele, dar o decizie finala in privinta unei eventuale participari a formatiei Liverpool la editia urmatoare a Ligii Campionilor va fi luata de Comitetul Executiv al forului, pe 17 iunie, la Manchester.

"Noi sustinem dorinta echipei Liverpool de a-si apara trofeul si acest subiect va fi analizat, luna viitoare, de comitetul nostru director. Credem ca UEFA ar trebui sa analizeze posibilitatile de a permite aceasta aparare a titlului", a declarat un purtator de cuvant al G14.

G14, din care fac parte cluburi precum Real Madrid, AC Milan, Bayern Munchen, Manchester United si Arsenal Londra, se va reuni, pe 9 iunie, la Amsterdam.

Presedintele Federatiei Engleze de Fotbal (FA), Geoff Thompson, militeaza, de asemenea, pentru ca cinci cluburi din Anglia sa poata participa in sezonul viitor in Liga Campionilor. In mod normal, din campionatul Angliei doar primele patru clasate pot evolua in LC, iar Liverpool ocupa locul cinci.

Potrivit cotidianului "The Sun", Liverpool ar putea lua locul campioanei Turciei, Fenerbahce, in grupele Ligii Campionilor, in sezonul viitor. UEFA ar putea sa decida ca Fenerbahce sa joace in preliminariile competitiei, deoarece are cea mai slaba clasare din primele 16 echipe europene, iar Liverpool ar juca, astfel, in grupe.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.