Fernando Alonso (Renault) a castigat Marele Premiu al Europei, desfasurat pe circuitul de la Nurburgring, din Germania. El a fost urmat de Nick Heidfeld (Williams BMW) si de Rubens Barrichello (Ferrari). Este a patra victorie pentru spaniol in acest sezon, din cele sapte curse disputate pana acum. Cursa a debutat chiar din primul viraj al primului tur cu un acrosaj intre Montoya, Alonso, Ralf Schumacher si Weber, ultimul fiind singura "victima" nevoita sa abandoneze. Din acest incident profita Raikkonen, care trece pe primul loc, in fata pilotului german Nick Heidfeld, plecat din pole-position.

De aici finlandezul nu a mai lasat prima pozitie, decat in "jocul" intrarilor la boxe pentru realimentare si schimbat de pneuri, pana in ultimul tur, cand roata dreapta fata se desprinde din monopost, trimitandu-l pe Kimi in decor. Fara indoiala, putem sa-l consideram pe Kimi Raikkonen castigatorul moral al cursei de la Nurburgring si, totodata, marele ghinionist al ei! Michael Schumacher, plecat din pozitia a zecea, a reusit sa se claseze abia al cincilea.

In clasamentul general al pilotilor, Fernando Alonso conduce cu 59 de puncte, urmat de Kimi Raikkonen si Jarno Trulli, cu cate 27. La constructori: Renault - 76 p; McLaren - 53 si Toyota - 47. Pentru etapa a opta, Marele Circ se muta peste ocean, in Canada, etapa care se va disputa pe 12 iunie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.