Dupa o saptamana in care s-a zvonit pe rand ba ca pleaca, ba ca ramane, Hagi a pus capat tuturor speculatiile anuntand, dupa ultimul meci sustinut de Galatasaray in acest sezon, ca demisioneaza de la conducerea lui Cim-Bom. Aceasta a fost a doua experienta ca antrenor al lui Hagi in Turcia, dupa ce in 2003 s-a aflat timp de cinci luni la carma echipei Bursaspor.

Hagi s-a despartit de Galatasaray cu o victorie, Cim Bom invingand in ultima etapa pe Denizlispor cu 4-0. Tehnicianul roman a antrenat formatia Galatasaray incepand cu martie 2004, cand a semnat un contract pe doua sezoane si jumatate. Galatasaray a incheiat sezonul 2003/2004 pe locul 6, cu 54 de puncte, inregistrand 15 victorii, noua rezultate de egalitate si 10 infrangeri. In sezonul 2004/2005, incheiat sambata, Galatasaray s-a clasat pe pozitia a treia, cu 76 de puncte, inregistrand 24 de victorii, patru rezultate de egalitate si sase infrangeri. De asemenea, Galatasaray a castigat Cupa Turciei invingand in finala pe campioana Fenerbahce. De altfel, acest trofeu reprezinta prima reusita din cariera de antrenor a lui Hagi.

Hagi - regretat de elevii sai

Jucatorii Galatei si-au exprimat regretul dupa aflarea vestii ca Hagi si-a dat demisia. "Hagi nu a meritat sa plece astfel", a spus simbolul Galatei, Hakan Sukur, citat de cotidianul "Milliyet". Potrivit cotidianului "Hurriyet", atacantul Necati Ates a confirmat ca Hagi i-a anuntat pe jucatori de decizia sa, la vestiare.

"Noi tineam foarte mult la el si decizia lui de a demisiona ne-a intristat, insa in fotbal se intampla astfel de lucruri", a afirmat Necati. Oficialul clubului din Istanbul, Fatih Goksen, a comentat astfel demisia tehnicianului roman: "Despartirile sunt intotdeauna dureroase. Este trist ca Hagi, cu care am colaborat un an si jumatate, s-a despartit astfel de noi". In schimb, conducerea clubului s-a situat pe pozitii diferite in privinta declaratiilor. "Hagi este inteligent, a spus ce era de spus", a precizat vicepresedintele Ergun Gursoy, in timp ce presedintele Ozhan Canaydin a spus ca spera ca decizia romanului de a pleca sa fie de bun-augur.

Suporterii - in doua tabere

O parte a suporterilor echipei Galatasaray prezenti sambata in tribunele stadionului Ali Sami Yen, la meciul cu Denizlispor, a scandat "I love you, Hagi!", in vreme ce alti fani ai formatiei din Istanbul au strigat "Hagi, hotul!" si "Ne-ai facut de rusine", a anuntat cotidianul "Milliyet". Scandarile impotriva lui Hagi au inceput ca raspuns la cele prin care tehnicianul roman era sustinut. "Hagi a urmarit razand acest duel intre galerii", mai mentioneaza "Milliyet". Jurnalul "Fanatik" noteaza ca Hagi a fost aplaudat de suporteri in minutul 33 al meciului, cand a sutat cu calcaiul o minge iesita in afara terenului. La finalul partidei, Hagi s-a indreptat spre sectorul de tribuna unde se afla galeria care l-a sustinut si i-a aplaudat pe suporteri.

Olympiakos Pireu - viitoarea destinatie

Desi majoritatea zvonurilor spuneau ca viitoarea destinatie a lui Hagi este Steaua Bucuresti, se pare ca "regele" va lua drumul Greciei. Cotidianul "Star" a scris ieri ca romanul a ajuns la un acord de principiu cu gruparea Olympiakos Pireu. Jurnalul turc a mai scris ca este posibil ca Hagi sa se deplaseze astazi la Atena, pentru a semna contractul cu gruparea elena.

Erik Gerets preia stafeta de la Hagi

Hagi va fi inlocuit mai mult ca sigur cu belgianul Erik Gerets. Acesta a renuntat sambata la conducerea tehnica a echipei VfL Wolfsburg si a ajuns deja la un acord de principiu cu gruparea Galatasaray. Gerets este asteptat astazi la Istanbul si, in cazul in care va semna un contract cu Galatasaray, secunzii sai vor fi Bulent Under si Reinhard Stumpf.

Potrivit cotidianului "Fanatik", conducerea clubului Galatasaray a decis ca Gerets sa fie noul antrenor, in urma unei sedinte de patru ore si jumatate, care a avut loc sambata, inainte de meciul cu Denizlispor. In cadrul sedintei au fost analizate trei variante pentru postul de antrenor: Otto Rehhagel, Ronald Koeman si Eric Gerets.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.