Fundasul Stelei, George Ogararu, a declarat marti ca isi doreste ca la finalul perioadei in care imprumutul sau la gruparea din Ghencea va expira, sa-si aduca aportul la cucerirea celui de-al 24-lea titlu din palmaresul ros-albastrilor, informeaza site-ul oficial al clubului.

"Personal, consider ca trebuie sa te motivezi la maximum intotdeauna, daca doresti sa-ti indeplinesti obiectivele. Ce motivatie mai mare poti avea ca fotbalist roman decat sa obtii titlul de campion si sa te califici in UEFA Champions League. Imi doresc foarte mult sa castig campionatul, deoarece vreau sa plec inapoi la Ajax cu medalia de gat", a spus Ogararu.

Fundasul dreapta al ros-albastrilor a fost transferat in 2006 de la Steaua la Ajax Amsterdam. Ogararu a revenit de la Ajax la Steaua pe data de 31 august 2008, fiind imprumutat pentru tot sezonul 2008/2009.
Ogararu a descris si atmosfera in care se antreneaza in cantonamentul de la Oliva Nova: "Ma simt foarte bine in acest cantonament. Vremea este excelenta, terenurile sunt foarte bune si asta ne da chef de antrenamente. Sper sa ne pregatim cat mai bine, deoarece ne asteapta un retur greu. In Olanda, pauza de iarna dureaza aproximativ 15 zile si pe final de sezon se observa oboseala acumulata. Acolo, antrenamentele sunt mai scurte, dar mai intense si consider ca sistemul de pauza prelungita din Romania este binevenit. Avem ocazia sa ne odihnim atat fizic, cat si psihic".

Internationalul roman a afirmat ca nu-l intereseaza planurile celor de la Dinamo de a cuceri titlul Ligii I la finalul returului, "important este sa facem noi cat mai multe puncte". Fundasul gruparii din Ghencea si-a exprimat increderea in aportul pe care tinerii jucatori din lotul Stelei il pot avea in tentativa ros-albastrilor de a cuceri cel de-al 24-lea titlu din istorie. La reunirea lotului Stelei, care a avut loc pe data de 7 ianuarie au fost prezenti si jucatorii reveniti dupa perioada in care au fost imprumutati la Gloria Buzau, Eric Bicfalvi, Alexandru Tudose si Alin Litu.

Ogararu a apreciat ca Unirea Urziceni poate fi cea de-a doua formatie din provincie care poate cuceri titlul, dupa ce CFR Cluj a reusit acest lucru in editia 2007/2008: "Lupta pentru titlu in acest sezon va include mai multe echipe decat pana acum. Cei de la Urziceni merita apreciati pentru ceea ce au facut pana acum, iar Timisoara este o echipa foarte puternica. Asa cum CFR a fost surpriza sezonului trecut, asa poate sa ne surprinda Unirea in acest an".

Fotbalistul si-a exprimat speranta ca in sezonul viitor al cupelor europene, echipele romanesti sa aiba o evolutie mai consistenta in ceea ce priveste acumularea de puncte care sa imbunatateasca din nou coeficientul UEFA al cluburilor romanesti.

In incheiere, Ogararu a facut un apel catre suporterii Stelei pentru a-si schimba atitudinea fata de echipa: "Ma astept ca sprijinul suporterilor in retur sa fie pe masura evolutiei pe care o vom avea noi, adica diametral opusa fata de cea din prima parte a sezonului. Tocmai de aceea, sper ca jocul nostru sa-i influenteze pozitiv, deoarece avem nevoie de ei".

Cea de-a doua zi de antrenamente din cantonamentul Stelei la Oliva Nova a inceput cu o sedinta de pregatire de dimineata, programata in jurul orei 10:00. Jucatorii au fost impartiti in doua grupe, care au lucrat in sala de forta, respectiv pe terenul de antrenament. Antrenamentul a constat doar din exercitii de acumulare, fara jocuri cu mingea. Sedinta de pregatire de dupa-amiaza este programata sa inceapa in jurul orei 16:30.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.