Sport 6 Ianuarie 2009 16:44
Cele mai multe formatii din prima liga au ales sa pregateasca returul campionatului in provincia turca Antalya, dupa ce in anii anteriori principalele destinatii erau Cipru sau Norcia (Italia).

Nu mai putin de 14 dintre cele 18 echipe din Liga I au anuntat ca vor efectua cantonamente in Antalya, dintre acestea CFR Cluj, Dinamo, Gloria Bistrita si Pandurii Targu Jiu alegand sa sustina doua stagii in Turcia, anunta NewsIn.

Urmatoarea destinatie pe lista este Oliva Nova, in Spania, unde se vor antrena trei echipe, Steaua, Unirea Urziceni si FC Brasov, insa acolo s-ar putea alatura si FC Timisoara, care inca nu si-a stabilit al doilea cantonament al iernii.

Formatii precum FC Arges si FC Vaslui au hotarat sa isi continue pregatirea de iarna in Portugalia, respectiv in Cipru si Antalya, Universitatea Craiova la Coverciano (Italia), in timp ce Poli Iasi merge in Ungaria si Republica Moldova.

Singura echipa care nu si-a stabilit niciun loc de pregatire pana acum este Rapid Bucuresti, a carei situatia financiara era precara, nefiind clarificata nici macar problema cu antrenorul Jose Peseiro.

Liderul la zi al Ligii I, Dinamo, va sustine doua cantonamente in Antalya, in perioadele 20-30 ianuarie si 4-19 februarie. In primul stagiu, elevii lui Mircea Rednic vor sustine un singur meci amical, cu Sturm Graz din Austria, in timp ce in al doilea vor disputa 6 partide, printre adversari numarandu-se FK Teplice si Amkar Perm.

Campioana CFR Cluj va petrece aproximativ o luna in Turcia, langa Belek, in intervalele 15-30 ianuarie si 5-15 februarie, unde va juca si 6 meciuri amicale, cel mai important oponent fiind Partizan Belgrad din Serbia.

Elevii lui Marius Lacatus se vor antrena in doua locuri diferite in aceasta iarna, Oliva Nova din Spania si Antalya, intre 12-23 ianuarie, respectiv 31 ianuarie-12 februarie. Steaua va disputa un meci cu FC Zurich in Spania, dar si cu echipe precum Aalborg si FC Moscova.

Desi avea anuntate stagii in Ungaria si Turcia, FC Timisoara si-a refacut programul de pregatire odata cu numirea in functia de antrenor principal a lui Gabi Balint. Astfel, alb-violetii se vor antrena intre 14-27 ianuarie in Antalya, in timp ce al doilea stagiu este programat intre 3 si 14 februarie in Spania sau Cipru.

Revelatia turului Unirea Urziceni si-a programat un stagiu in Spania, la Oliva Nova, intre 21 ianuarie si 11 februarie, acolo unde va juca un amical si impotriva lui Sahtior Donetk, dar va efectua si un turneu de cinci zile (14-19 februarie) in Republica Moldova dupa modelul din vara, cand a sustinut mai multe meciuri amicale in Scotia.

FC Brasov se va antrena la randul sau la Oliva Nova, intre 20 si 31 ianuarie, acolo unde tehnicianul Razvan Lucescu a intermediat si un amical in compania lui Sahtior Donetk, echipa pe care o pregateste tatal sau, Mircea Lucescu. Celelalte doua adversare vor fi FC Zurich din Elvetia si Wisla Cracovia din Polonia. Al doilea cantonament al galben-negrilor din aceasta iarna va fi in Antalya, insa pana acum nu a fost stabilit niciun joc de verificare.

Formatia pregatita de Ioan Ovidiu Sabau, Gloria Bistrita, va efectua doua cantonamente in Antalya, intre 18 si 28 ianuarie, respectiv 2-16 februarie, insa in momentul de fata nu se cunosc echipele pe care le va intalni in meciurile amicale.

Nou-promovata CS Otopeni si-a anulat stagiul de pregatire din Portugalia, pe care il anuntase acum o luna, din cauza problemelor financiare, urmand ca in aceasta iarna sa efectueze un cantonament in Poiana Brasov (13-20 ianuarie) si un altul in Antalya (23 ianuarie-12 februarie).

FC Vaslui se va antrena in aceasta iarna in Portugalia, la Rio Maior, intre 16 si 26 ianuarie, urmand sa sustina mai multe jocuri de verificare in compania unor adversari locali, iar intre 1 si 12 februarie va merge in Antalya pentru un nou stagiu de pregatire.

Cei de la Farul Constanta au ales sa faca un singur turneu de pregatire in strainatate, in Antalya, intre 7 si 18 februarie, cu 5 meciuri amicale. Cel mai important joc va fi cel cu danezii de la Aalborg, grupare care a participat in acest sezon al Ligii Campionilor.

Universitatea Craiova va sustine doua stagii in strainatate, in Antalya si la Coverciano, insa adversarii nu au fost stabiliti. In Turcia, alb-albastrii se vor afla intre 21 si 30 ianuarie, iar in Italia se vor deplasa pe 2 februarie, la cererea lui Nicolo Napoli, si vor ramane pana pe 12 februarie.

Echipa lui Cornel Penescu, FC Arges, se afla printre putinele grupari care sustin doua cantonamente in afara granitelor tarii si nu merg in Turcia. Elevii lui Ionut Badea vor merge in Portugalia, la Rio Maior, in perioada 23 ianuarie-5 februarie, unde le-au luat locul celor de la CS Otopeni, care au renuntat la acest stagiu. Intre 10 si 22 ianuarie, FC Arges se va antrena in Cipru, la Agia Napa, unde sunt programate mai multe meciuri amicale.

Gaz Metan Medias va efectua un cantonament centralizat la stadionul propriu intre 14 si 28 ianuarie, iar intre 31 ianuarie si 12 februarie isi va continua pregatirea in Antalya, langa Belek. Momentan au fost stabilite doar cateva meciuri pentru stagiul din tara, printre oponenti aflandu-se CSM Ramnicu Valcea si Unirea Alba Iulia.

Gruparea Pandurii Targu Jiu si-a stabilit ambele cantonamente de iarna in Antalya, insa in hoteluri diferite, intre 19 si 31 ianuarie, respectiv 5-18 februarie. Echipele adverse nu se cunosc pana acum, insa e cert ca in al doilea stagiu va participa la Arkadia Cup.

Otelul Galati si-a programat doar un stagiu, in Antalya, intre 4 si 16 februarie, dar si acesta ar putea fi anulat din cauza problemelor financiare mari cu care se confrunta clubul. Un alt cantonament, cel de la Albena (Bulgaria), care era stabilit pentru luna aceasta, a fost anulat, iar acum se incearca perfectionarea unui stagiu la munte, in Romania, posibile destinatii fiind Poiana Brasov sau Predeal.

O alta echipa cu mari probleme financiare, Politehnica Iasi, a anuntat ca va efectua cantonamente in Ungaria, la Debrecen, si Republica Moldova, dar nu au fost stabilite datele.

"Lanterna rosie" a Ligii I, Gloria Buzau, se va pregati intre 20 si 30 ianuarie la Debrecen, in Ungaria, si intre 8 si 18 februarie, in Antalya, dar niciunul dintre adversari nu este cunoscut pana acum.

Si arbitrii din lotul divizionar A vor sustine in perioada 14-21 februarie un cantonament centralizat in Antalya pentru pregatirea returului Ligii I, a declarat, marti, agentiei NewsIn, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin.

"Vom sustine acest stagiu chiar inainte de inceperea returului pentru ca arbitrii sa fie pregatiti pentru campionat. In mod normal, nu ar trebui sa mai aiba probleme din punct de vedere fizic in aceasta perioada. Vom vedea daca va veni vreun lector de la UEFA, ar fi al treilea an consecutiv si nu cred ca e posibil. In ultimii doi ani tot am avut", a afirmat Constantin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.