Sport 6 Ianuarie 2009 18:13
Jimmy Mohlala, membru al Comitetului de Organizare al CM 2010 (COL), care la sfarsitul anului trecut a denuntat un scandal de coruptie privind constructia unui stadion destinat Cupei Mondiale din Afirca de Sud, a fost ucis, duminica seara la domiciliul sau, de indivizi inarmati

Mohlala, fost vicepresedinte al Federatiei de Fotbal din Africa de Sud, a prezidat Consiliul Local din Mbombela, oras unde se construieste una din cele 10 arene care vor gazdui partidele de la Cupa Mondiala din 2010. Acesta i-a acuzat la sfarsitul anului trecut pe unii membri ai consililui ca au primit mita si ca s-au folosit de bani publici in interese personale, informeaza NewsIN.

Ca urmare, autoritatile locale au deschis o ancheta in acest sens, iar mai multe persoane implicate in respectivul scandal de coruptie sunt in prezent cercetate de politie.
"Moartea sa reprezinta o adevarata lovitura pentru organizarea Cupei Mondiale", a declarat seful COL, Danny Jordaan.

Altfel, Africa de Sud este una dintre tarile cu cea mai crescuta rata de criminalitate din lume, cu o medie de 50 de omucideri care au loc zilnic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.