Suporterii celor doua formatii nu au provocat incidente, manifestindu-si civilizat bucuria sau tristetea.
Catalogat drept un meci de risc maxim, intilnirea de la Istanbul nu a degenerat pe strazi, suporterii manifestindu-se fara a provoca incidente, atent supravegheati de un numar impresionant de forte de ordine. "Cred ca mi-am rupt genunchiul, dar nu imi pasa pentru ca Liverpool a cistigat. Au fost senzationali. Incerc sa nu injur", a declarat un suporter britanic care a vazut minunea la fata locului, in Istanbul. Nici fanii ramasi acasa nu au pus la munca politia din Liverpool. "Mii de fani au fost in centrul orasului, dar s-au comportat admirabil", a precizat Andy Ward, seful politiei din Merseyside. De altfel, doar sase persoane au fost arestate miercuri noapte: doi pentru asalt, trei pentru alcool si unul pentru furt. Ieri seara, orasul Liverpool si-a sarbatorit eroii, "cormoranii" defilind cu cel mai rivnit trofeu al Europei timp de doua ore.

La polul opus s-a situat orasul Milano. "Nici o sarbatoare, desi la pauza meciului toata lumea pregatea sampania. Loviturile de departajare au distrus sperantele suporterilor si au transformat o seara de vis intr-un autentic calvar", a scris cotidianul "L’Unione Sarda", dupa ce 30.000 de suporteri ai "diavolilor" au parasit in tacere Piata Domului. "Dupa penalty-ul ratat de Sevcenko, Piata Domului s-a golit rapid si doar citiva fani infocati au ramas sa-si strige la megafoane nemultumirea. Citeva fumigene si sticlele aruncate pe strada mai aratau ca aici suporterii Milanului au vizionat finala. La o jumatate de ora dupa incheierea meciului orasul dormea. Doar citiva englezi prezenti in Milano cintau fericiti", a mai scris publicatia italiana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.