Sport 6 Ianuarie 2009 15:44
Fostul mijlocas ofensiv al Stelei, Ilie Dumitrescu, a declarat, luni, agentiei NewsIn, ca ros-albastrii au cel mai valoros lot din Liga I, ceea ce ii poate ajuta sa castige titlul, chiar si in conditiile in care gruparea din Ghencea nu va reusi niciun transfer in pauza de iarna

"Steaua are un lot valoros, si cu jucatorii actuali sunt convins ca poate castiga titlul de campioana a Romaniei. Nu vreau sa se supere alta echipa, dar nu cred ca in tara exista vreun alt lot mai valoros ca al Stelei", a spus Dumitrescu.

El a comentat apoi locul 4 ocupat in prezent de ros-albastri: " Steaua este clubul care a reusit cele mai mari performante din fotbalul romanesc si niciodata nu a avut in structura gandirii sale varianta locului 2, daramite a locului 4, care nu este sinonim cu blazonul si palmaresul acestei echipe".

Tehnicianul a dezvaluit si care sunt asteptarile sale in privinta viitorului echipei din Ghencea: "Este prematur sa spunem ca vreuna din echipele clasate pe primele locuri s-a detasat. Steaua si Dinamo se vor bate pentru titlu. Sper ca fanii Stelei sa revina la stadion si sa-si sustina echipa, pentru ca se simte nevoia. Sper ca relatia dintre antrenor si presedinte sa fie una profesionala, iar Lacatus sa aiba responsabilitatea rezultatelor. Campania de transferuri trebuie sa fie una utila si bazata pe o colaborare stransa intre conducerea clubului si antrenor".

Fostul international roman a vorbit si despre impresia pe care i-a lasat-o evolutia Stelei in prima parte de campionat: "Nu se mai poate vorbi de Steaua vitezista. Acea echipa vitezista a fost unica, pentru ca pana-n 1990, tot ceea ce insemna valoare in fotbalul romanesc venea la Steaua. Va fi foarte greu sa se mai realizeze performantele Stelei de la acea vreme".

Dumitrescu a comentat si motivele pentru care, in prezent, Steaua se afla la sase puncte in spatele liderului Dinamo: "In Romania, jucatorii, antrenorii si conducatorii de cluburi nu sunt obisnuiti sa fie angrenati in trei competitii. La Steaua, dupa un rezultat negativ in Liga Campionilor s-au inflamat spiritele, s-a creat o atmosfera negativa, care nu trebuia sa apara. Rezultatele negative din Liga Campionilor trebuiau privite ca atare, dar diferit fata de ceea ce inseamna campionatul. Steaua a pierdut 4 puncte, cu Buzaul si Otopeniul pe fondul acestei nelinisti de la club".

In opinia actualului antrenor, Radoi si Goian sunt cei mai buni jucatori romani ai Stelei din retur. "Ei au fost titulari de drept si la nationala. Goian a avut o perioada in care a stat pe banca de rezerve, dar nu stiu cum s-a putut asa ceva, ca Dorin sa stea pe banca. Daca faci asta unui jucator, nu-i mai mentii cota", a fost de parere Dumitrescu, care a tinut sa reaminteasca ca a fost unul din cei care au simtit ca atacantul Kapetanos va avea un parcurs bun la Steaua: "Am spus demult ca grecul Kapetanos poate fi util echipei, el a si aratat asta, dar ca sa fie si mai eficient trebuie sa aiba in spate un numar 10, care sa creeze faze de gol pentru el". F ostul mijlocas ofensiv al Stelei s-a referit si la Bogdan Stancu care "are nevoie de timp sa se adapteze la Steaua si mai are nevoie de mentalitatea aceea de invingator, care i-a lipsit pana acum, chiar daca a venit de la o echipa care acum este pe podiumul Ligii I".

Tehnicianul a apreciat si care sunt posturile care trebuie intarite la Steaua: "Este nevoie de jucatori de banda stanga, dreapta, care sa ajute cu centrari. Szekely face bine asta. Dayro Moreno a ajutat foarte mult echipa cu Galatasaray, dupa care a avut o scadere, dar el trebuie sa se acomodeze si pentru asta are nevoie de un climat, care lipseste la Steaua. Atmosfera negativa a fost cauzata de faptul ca nu s-a facut diferentierea intre competitii".

Intrebat daca va ajuta clubul in conditiile in care conducerea Stelei ii va solicita parerea asupra unui fotbalist, Ilie Dumitrescu a raspuns: "Voi analiza si voi face o radiografie completa a jucatorului, in eventualitatea in care Steaua imi va cere asta. Pana acum am fost intrebat de presa de Kapetanos, probabil ca cei de la Steaua au un departament de scouting foarte bine organizat, si din aceasta cauza nu au nevoie de parerea altor persoane din afara clubului".

Dumitrescu s-a referit si la numirea lui Gabi Balint in functia de antrenor principal al formatiei FC Timisoara: "In venirea lui Gabi la Timisoara a contat faptul ca el a mai lucrat la echipa, cunoaste jucatorii, conducerea. Chiar daca a fost mai mult secund, este un moment important pentru Gabi si un test elocvent pentru capacitatea lui de tehnician. Timisoara a fost o echipa bine organizata si disciplinata in tur, dar nu a aratat ca o grupare cu o forta ofensiva de speriat. Sper ca Gabi sa mentina acest nivel de organizare al echipei si sa aduca acel plus ofensiv de care au nevoie cei de la Timisoara".

Altfel, tehnicianul a afirmat ca exista sanse ca in scurt timp sa preia banca tehnica a unei echipe din prima liga din Grecia. "Sunt in contact cu o echipa din Grecia, purtam discutii, dar nu va pot spune numele echipei, pentru ca acolo inca este un antrenor si trebuie clarificate anumite aspecte. Am refuzat doua oferte din Cipru, dar pot sa va spun ca-mi este dor sa antrenez din nou, am stat prea mult departe de fotbal. Trebuie sa reintru in cicuit, mai ales ca pot sa dau mult fotbalului si ca antrenor, vreau sa pun in practica toata experienta mea", a incheiat Dumitrescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.