Sport 6 Ianuarie 2009 11:37
Fostul antrenor al Stelei, Dorinel Munteanu, a declarat, luni, agentiei NewsIn, ca scandalul stenogramelor facute publice de DNA poate reprezenta semnalul de alarma care sa puna capat eventualelor jocuri de culise din Liga I

"Nu stiu ce valoare au sau vor avea acele stenograme, dar nu trebuie sa se mai vorbeasca in gluma despre fotbal, nu este profesionist. Este posibil ca publicarea acestor stenograme sa reprezinte un nou moment zero in fotbalul romanesc", a spus Dorinel Munteanu.

Fostul tehnician al ros-albastrilor s-a referit si la impactul pe care l-a avut publicarea de catre DNA a stenogramelor care contin discutii ale mai multor conducatori de cluburi despre cazul "Valiza": "Cu siguranta toata lumea din Europa a auzit de aceste stenograme. Nu stiu cat de afectata va fi imaginea Stelei, dar imaginea fotbalului romanesc va avea de suferit, mai ales in Germania, unde sunt multe cluburi care au monitorizat si monitorizeaza jucatori romani".

Intrebat daca ar fi dispus sa antreneze o echipa din a doua liga germana, Dorinel Munteanu a afirmat: "Ar fi prea frumos sa intru in circuitul din Germania. Da, mi-ar placea sa preiau o formatie din a doua liga germana, mai ales ca am multe conexiuni in fotbalul de acolo". De asemenea, tehnicianul a precizat ca inca nu a primit nicio oferta de a prelua vreo echipa si a adaugat ca nu crede ca exista sanse de a se reintoarce pe banca tehnica a gruparii "U" Cluj.

Fostul international roman a comentat si numirea lui Gabi Balint ca antrenor principal al formatiei FC Timisoara: "Ii doresc mult succes lui Gabi, Marian Iancu stie de ce l-a adus la echipa, cred ca rezultatele banatenilot se vor mentine la acelasi nivel ca si in tur". Mai mult, Munteanu a spus ca in perspectiva meciului direct dintre FC Timisoara si Steaua "Balint nu reprezinta un pericol pentru Steaua, chiar daca el cunoaste foarte bine lotul stelist, nu joaca Balint sau Lacatus, joaca fotbalistii".

Dorinel Munteanu a scos in evidenta si faptul ca "pentru a lua titlul, Steaua mai are nevoie de 2, 3 jucatori care sa aduca un plus de valoare, dar totul depinde numai de conducerea clubului si de cea tehnica".
Fostul antrenor al ros-albastrilor a nominalizat si care este cel mai bun jucator roman, respectiv cel mai bun fotbalist strain al Stelei din prima parte a campionatului: "Goian este cel mai bun jucator al Stelei din prima parte de campionat. Dorin este un fotbalist exponential si a avut evolutii reusite si la echipa nationala. Dintre cei straini mi-a placut Kapetanos, care se va impune fara doar si poate la Steaua. Mi-a placut modul in care s-a antrenat si silinta de care a dat dovada. Thiago se pregateste si el bine, poate deveni cel mai bun mijlocas din Liga I. Dayro Moreno e si el un jucator bun, dar mai are de muncit".
Altfel, Munteanu a apreciat gestul finantatorului Stelei, Gigi Becali, care in preajma Craciunului si-a cerut scuze tuturor celor fata de care a gresit in 2008: "Daca si-a cerut scuze fata de mine si de Hagi a facut o fapta buna, dar cred ca a facut-o asa, sa se simta impacat spiritual inainte de spovedanie. Oricum, gestul sau m-a afectat foarte mult, mai ales ca, in general, eu nu am prea multi prieteni care sa ma sustina in momentele grele".

Recordmenul selectiilor la echipa nationala a vorbit si despre meciurile pe care reprezentativa Romaniei le va sustine in primavara in preliminariile CM 2010, cu Serbia si Austria: "Sunt doua meciuri decisive in care ne trebuie victoria. Este bine ca inaintea meciului cu Serbia cei convocati din Liga I vor evolua cateva etape si-si vor intra in ritm. Cele doua partide au o incarcatura psihica foarte mare, dar nu cred ca asta ii va afecta pe tricolori. S-ar putea ca pe sarbi sa-i coste increderea prea mare pe care o au in ei".

In incheiere, Dorinel Munteanu a descris momentele pe care le-a petrecut la trecerea dintre ani: "Revelionul l-am petrecut cu familia mea, in Austria, unde am avut cateva zile foarte frumoase, in care am uitat de momentele grele din 2008. Acum sunt in Germania, care poate fi considerata a doua mea casa dupa Romania. Tocmai am terminat o partida de fotbal in sala cu niste prieteni si cred ca in zilele urmatoare voi veni la Bucuresti pentru a semna rezilierea contractului cu Steaua".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.