Cu vinul de Revelion inca prezent in sange, Raliul Dakar va porni la drum pe 3 ianuarie 2009, punctul final fiind 15 zile mai tarziu.
Vor fi peste 9.000 de kilometri, pe la Buenos Aires, via Chile si lantul muntos al Anzilor, cu 542 de vehicule prezente la start.

Caravana e impresionanta: 235 motociclete, 29 quaduri, 194 automobile si 84 camioane incalzesc motoarele in Argentina. Inainte de a pleca catre noul capitol din istoria Dakar-ului, America de Sud, echipa romaneasca Vectra Racing, alcatuita din David Casteu, Frans Verhoeven, Marcel Butuza, Mani Gyenes, Romeo Duicu, Chaleco Lopez si Philippe Cottet, s-a bucurat de sarbatori alaturi de familie si prieteni.

Frans Verhoeven, pilotul care a fost si coordonatorul echipei cand nu se afla in competitii, explica cum s-a format echipa multinationala Vectra Racing: "Am venit des in Romania vizitandu-l pe Marcel Butuza, pilot in Dakar, pe care l-am cunoscut cu cativa ani in urma in Dubai.

In aceasta vara, Marcel a inceput sa mentioneze despre un proiect prin care voia sa puna pe picioare propria echipa. si chiar daca lucram impreuna cu David Casteu la propriul nostru proiect, oferta lui Marcel a aparut exact la timp.

Cativa sponsori si-au aratat deja interesul, asa ca speram ca in 2009 sa putem duce acest proiect mai departe. Dupa Dakar, echipa va mai concura in Raliul Tunisiei, Sardiniei si Egipt, existand posibilitatea sa mergem si in Brazilia".

Unul dintre cei mai importanti membri ai echipei este Mauro Sant, un mecanic care are deja la activ 15 ani de Dakar si care a contribuit la cinci victorii in acest raliu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.